Masajul zonelor esentiale la bebelusi

/ / Modificat: 2008-02-25
Masajul zonelor esentiale la bebelusi

Masajul si gimnastica destinata bebelusilor, sunt amandoua doua forme terapeutice de joaca, asigurand sanatatea si mentinerea bebelusilor necesara relaxarii in miscare. Acestea sunt o buna modalitate de a satisface nevoia fizica zilnica a bebelusilor. Masajul bebelusilor este o abordare constructiva pentru parinti deoarece atat ei cat si noul membru al familiei se pot simti unul mai aproape de celalalt doar prin magia atingerii.




Pregatirea

Masajul are rol de a calma si este ideal pentru a-l ajuta pe bebelus sa adoarma mai usor. El duce la indepartarea tensiunii, ajuta digestia bebelusului si joaca un rol important in traumele legate de suzete, toate acestea foarte frecvent intalnite in primul an de viata.

Masajul reprezinta o introducere ideala in lumea gimnasticii pentru bebelusi. Acesta este un mod delicat de joaca, oferindu-i copilului posibilitatea de a invata miscarile care ii vor asigura stabilitatea si coordonarea corpului.

Mandibula

Nu uita sa masezi usor partea frontala a gatului. Maseaza partea posterioara a gatului cu miscari usoare si coboara spre umeri. Pune usor amandoua mainile pe umerii lui. Mangaie-l de la gat inspre umeri in directia pieptului.

Umeri si brate

Formeaza un inel din degetele tale si fixeaza-l in jurul bratului copilului. Incepe sa il mangai in jurul axilei si apoi mergi in jos catre brat. Ai mare grija cand ajungi in zona cotului deoarece este foarte sensibila. La incheietura poti sa faci miscari circulare. Nu uita sa ai grija atunci cand faci astfel de miscari.

puf_bebe Stomac

Maseaza stomacul circular (zona organelor genitale este exclusa din masaj). Mangaie abdomenul miscand mainile in sensul acelor de ceasornic incepand de sub coaste.

Picioare

Mangaie fiecare picior cu toata mana, apasa usor pe coapse. Indoaie usor picioarele si genunchii presand usor corpul cu coapsele.

Calcaie si laba piciorului

Un masaj la laba piciorului este foarte relaxant. Incepe prin a apasa usor pe fiecare deget, apoi pe laba piciorului si intoarce-te la degete. Uneori, un masaj la laba piciorului poate calma durerile stomacale. Mangaie usor toate degetele. Maseaza calcaiele cu miscari circulare.

Spate

Intoarce-l pe copilul tau. Incepe cu miscari ample si incete care sa includa capul, gatul, spatele si picioarele, orientate intotdeauna in aceeasi directie. Maseaza usor cu varful degetelor si cu miscari circulare umerii si spatele. Nu masa sira spinarii, doar pune mainile pe ea si ofera-i ocazia copilului tau sa simta senzatia de cald. Poti chiar sa faci miscari circulare pe spatele copilului tau.

Pune mainile in partea de sus a picioarelor si incepe sa il mangai in timp ce te indrepti spre laba piciorului. Cand ajungi la laba piciorului incepe iar de sus. Termina masajul cu miscari moi si incete de la cap pana la degetele picioarelor.

Nu uita:
dot Repeta aceste exercitii cand vrei sa petreci cateva momente speciale cu bebelusul tau. dot Fa exercitiile cand ai timp pentru tine si copilul tau. dot Nu iti pierde rabdarea daca bebelusul nu coopereaza...pur si simplu incearca din nou mai tarziu.
 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre