Masajul talpilor la bebelusi

/ / Modificat: 2009-07-06
Masajul talpilor la bebelusi

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Laura Ciobanu

Masajul talpilor bebelusului este de multe ori un pas peste care multe mamici sar. Cat de important este masajul talpilor pentru a definitiva starea de bine a bebelusului si cum anume trebuie facut pentru a-si atinge scopul, vei afla in randurile de mai jos.

Masajul bebelusului tau este cel mai placut mod de a interactiona cu cel mic. Vei incepe cu capusorul bebelusului, vei continua cu spatele, pieptul si bratele, pentru a cobori apoi pe picioruse si uite-asa am ajuns la talpite.

Nu-ti poti imagina cat de benefic este pentru cel mic masajul acestor portiuni atat de mici din corpul sau.

Stimuleaza reflexele bebelusului

Inainte de a incepe, prinde piciorul bebelusului cu o mana de glezna, iar cu cealalta de laba piciorului si apoi roteste-o usor cand intr-un sens cand in altul. Intinde apoi laba piciorului celui mic in fata.

Mai departe, foloseste-te de degetul tau mare pentru a masa ambele talpi ale bebelusului. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti misti degetul in cerc pe talpa celui mic, fara sa apesi prea tare, dar ai grija ca miscarile sa fie totusi ferme pentru ca bebelusul sa nu perceapa atingerile tale ca pe un gadilat.

img/director_img/puf.jpgIncepe de la baza degetelor si coboara usor, folosind pe rand degetul mare de la mana ta dreapta si pe cel de la stanga, pana la calcai. Foloseste apoi aceeasi tehnica si pentru partea de deasupra a labei piciorului.

Si masajul degetelelor de la picioare este la fel de important. Vei vedea ca atunci cand masezi talpa piciorului, bebelusul tau isi va desface degetele in mod  reflex, astfel incat iti va fi destul de usor sa masezi fiecare degetel in parte. Cu o mana tine piciorusul bebelusului, iar cu cealalta apuca pe rand fiecare degetel si trage usor cu degetele tale pe el.

La final, prinde laba piciorului celui mic intre palmele tale si apasa usor pentru cateva secunde.

Beneficiile masajului talpilor la bebelusi


Chinezii considera ca fiecare organ al corpului uman are un stimul in talpa.

Masajul labei piciorului este foarte relaxant si uneori poate calma chiar si durerile de burtica ale bebelusului provocate de colici sau de o masa prea bogata.
 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre