Masajul mainilor si picioarelor la bebelusi

/ / Modificat: 2008-11-12
Masajul mainilor si picioarelor la bebelusi

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Victoria Soare

Atunci cand masezi bratele bebelusului, formeaza un inel cu degetele in jurul mainii lui. Incepe sa-l masezi din partea de sus a bratului coborand usor spre palma.

Ai mare grija atunci cand ajungi la cot, este o portiune foarte sensibila. Cu grija, maseaza apoi si incheietura mainii, palma si, pe rand, fiecare degetel. Lasa bebelusul sa-ti prinda degetul atunci cand ajungi cu masajul la palma lui. Se va simti increzator si vei intari legatura voastra.

Dupa ce ai masat cu grija fiecare manuta a bebelusului, intinde-i-le in lateral si apoi incruciseaza-le cu miscari blande.

Maseaza fiecare piciorus al bebelusului cu toata mana si apasa usor pe coapse. Prinde fiecare piciorus, pe rand, intre palmele tale si maseaza-l de sus in jos. Flexeaza usor piciorul bebelusului atat de la coapsa, cat si de la genunchi. Aceasta miscare merita repetata de cateva ori.

Masajul labei piciorului este foarte relaxant. Incepe prin a apasa usor fiecare degetel, apoi maseaza usor talpa bebelusului si intoarce-te la degete. Uneori, masajul talpilor poate calma chiar durerile de stomac.

Maseaza usor toata talpa bebelusului si foloseste miscarile circulare cand ajungi la calcai.

Dupa ce masezi spatele bebelusului, coboara din nou asupra picioarelor cu miscari lungi de la fundulet pana la talpi.

Nu uita, ca pentru masajul bebelusului este bine sa folosesti doar cremele sau uleiurile pentru masaj si sub nici o forma uleiuri esentiale.

Recomandarea noastra este Uleiul de Corp de la NIVEA Baby. Formula cu uleiuri de migdale si germeni de grau este ideala pentru ingrijirea, protectia si masarea pielii sensibile a bebelusului. Pentru un masaj relaxant, incalzeste uleiul in maini si maseaza delicat pielea bebelusului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre