Joaca-te de-a schimbatul scutecului cu bebe!

/ / Modificat: 2008-05-07
Joaca-te de-a schimbatul scutecului cu bebe!

Pana cand bebelusul va incepe sa ajunga la performanta de a face la olita, vei avea de schimbat foarte multe scutece (mai multe pentru baieti decat pentru fetite si mult, mult mai multe pentru gemeni), astfel incat cu cat esti mai indemanatica si mai eficienta, de la inceput, cu atat vei trece mai usor prin miile de scutece.



Insa trebuie sa recunoastem, ca deseori bebelusul nu este nici el incantat de acest proces, de aceea va oferim cateva idei de a va ajuta pe amandoi sa treceti mai usor de acest moment.

Si papusa are scutec!

Pentru ca bebelusul tau este inca la varsta la care imita cu usurinta actiunile adultilor, acest joc poate oferi o alta perspectiva schimbatului de scutece, o prima lectie amuzanta in care bebelusul tau va afla cum sa aiba grija de cineva.

Calitatile pe care acest joc le dezvolta sunt abilitatile fine motorii si afectiunea. Ai nevoie doar de o papusa cu haine care se pot detasa foarte usor si repede.

Nu trebuie decat sa gasesti o papusa sau chiar o papusa-bebelus cu scutec pe care bebelusul tau sa o poata schimba in timp ce ii schimbi si tu scutecul. Desigur, acest lucru va fi mai usor pentru micut atunci cand este mai mare, insa si la cateva luni el poate desface un scutec, posibil chiar si o rochita sau fusta de pe o papusa, iar daca nu reuseste singur, il poti ajuta tu.

Ofera-i servetele umede pentru a putea si el sa stearga funduletul papusii in timp ce tu il cureti pe al lui. In final si bebelusul tau si papusa sa sunt acum curati, schimbati si se pot intoarce la jucat.

 img/director_img/servetele_nivea.jpgScutecul nedorit

In apropierea varstei de 8 luni, bebelusii incep sa se razvrateasca impotriva scutecelor. Prin acest lucru, bebelusul tau incearca sa iti comunice ca nu este partea lui preferata a zilei, sau pur si simplu s-a plictisit sa observe acelasi tavan mereu. O schimbare de peisaj poate il va face sa se razgandeasca.

Acest joc ii va dezvolta abilitatile auditive si puterea de explorare. Ai nevoie doar de o masa de schimbat care se poate muta.

Incearca sa il schimbi de fiecare data in alta camera, pornind impreuna intr-o aventura amuzanta. In momentul in care observi ca trebuie sa ii schimbi scutecul ii poti spune: “Mami, esti ud, oare unde sa mergem sa ne schimbam?”.

Apoi ia-l pe bebelus impreuna cu necesarul de schimbat intr-o plimbare prin casa, balcon sau gradina (daca stai la casa), intr-o adevarata cautare a locatiei perfecte. Acest lucru il va distrage cu siguranta de la primul sau gand de nemultumire.

De exemplu, daca iesiti pe balcon sau in gradina, aerul neasteptat pe funduletul sau gol il va calma pentru cateva momente, exact cat ai nevoie sa ii schimbi scutecul.
 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre