Joaca-te cu bebe in cadita!

/ / Modificat: 2008-11-10
Joaca-te cu bebe in cadita!

Articol scris la sugestia cititoarelor noastre

Petruta Cosma si Mihaela Ungureanu

Bebelusul tau a ajuns sa isi foloseasca manutele cum trebuie, iar acestea sunt acum peste tot. El apuca si pune manutele pe tot ce prinde deoarece doar asa le poate "vedea" si invata mai bine. Manutele sale vor invata ceea ce creierul le va dicta sa invete.

Abilitatile pe care le dezvolta sunt: coordonarea maini-ochi si cunostinte noi despre partile corpului.

Pentru a te juca cu bebe in cadita si pentru a-i dezvolta abilitatile precizate ai nevoie doar de spumant de baie special pentru bebelusi si chef de joaca, atat tu cat si bebe. Un produs pe care il poti folosi in acest sens la baita bebelusului este Spuma Crema de baie de la NIVEA Baby.

Pune-l pe bebe in cadita stand (nu il lasa sa se ridice, desi este posibil sa isi doreasca foarte mult acest lucru). Pune spumantul de baie intr-un flacon si incepe sa faci baloane. Apoi nu ramane decat sa sufli usor cateva inspre bebe, lasandu-l pe acesta sa le poata atinga si sa le sparga. Ai grija doar sa nu ii intre sapun in ochi. Dupa ce se va obisnui cu baloanele, este posibil sa fie pregatit sa se joaca de-a descoperitul partilor corpului.

Una dintre proprietatile oarecum ciudate ale baloanelor din sapun este faptul ca acestea se pot atasa de pielea uda fara sa se sparga, deci poti in mod deliberat sa trimiti baloanele de sapun catre picioruse, maini, palme, burtica, incurajandu-l astfel sa sparga baloane si in acelasi timp sa denumeasca segmentul de corp respectiv. "Am un balon pe burtica! Am un balon pe manute!".

Un alt joc interactiv de care te poti bucura impreuna cu bebe este balonul surpriza. Surpriza "acum il vezi, acum nu il mai vezi" este in special distractiva cu baloanele de sapun care stralucesc. Bebelusul tau va adora descoperirea si va fi incantat sa stea in baita mai mult, timp in care tu il poti spala linistita.

Abilitatile dezvoltate prin acest joc sunt: intelegerea de permanenta a unui obiect si coordonarea maini-ochi.

Acest joc se va desfasura tot in cadita, unde bebe va sta in pozitie sezanda. Ascunde-te pentru un moment si sufla usor un norisor de baloane, lasandu-le sa cada pe piciorusele sale sau pe peretii din baie daca iti sunt mai la indemana. Fiecare ploaie de baloane va fi o surpriza pentru bebe si tot odata un motiv de gangureli si zambete. Pentru ca nu te poate vedea, iar baloanele apar singure, acest lucru este unul foarte amuzant pentru bebelusi. In cazul in care te prinde, incearca sa iti muti pozitia, astfel ploaia de baloane va veni dintr-o data din alta directie, o garantie pentru un nou zambet al lui bebe.

Nu uita ca fiecare bebelus se dezvolta diferit, asadar daca bebelusul tau nu este inca pregatit pentru aceste activitati, nu te ingrijora, ofera-i timp si incearca-le din nou peste cateva saptamani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre