Ingrijirea penisului necircumcis la baietei

/ / Modificat: 2009-06-24
Ingrijirea penisului necircumcis la baietei

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Stefania Alexandrescu

Una dintre primele decizii importante pe care trebuie sa le iei pentru baietelul tau este aceea de a apela la circumcizie sau nu. Daca decizia ta este sa lasi lucrurile sa vina de la sine si sa nu ii faci circimcizie, sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii si pe care sa i le spui copilului tau atunci cand le va putea intelege.

Toti baietii se nasc cu o piele, numita preput, care acopera glandul penisului. Unii parinti prefera sa apeleze la circumcizie pentru baieteii lor din considerente religioase sau pur si simplu pentru ca asa isi doresc. Circumcizia consta in indepartarea preputului.

In cazul baieteilor necircumcisi, preputul va incepe sa se desprinda usor de gland, astfel incat sa poata fi tras spre baza acestuia. Acest lucru se intampla in mod natural, in copilarie sau mai tarziu in adolescenta. Acest procedeu este numit retractare a preputului.

Este important sa stii ca retractarea preputului nu trebuie sa se faca fortat. Daca incerci sa grabesti acest procedeu i-ai putea provoca sangerari sau dureri si discomfort baietelului tau.

img/director_img/bebe_sosetele.jpgIgiena intima a baietelului tau

Penisul baietelului tau nu necesita o ingrijire speciala. Tot ce trebuie sa faci este sa folosesti apa calduta si sapun pentru a curata partea exterioara a penisului, fara a trage preputul inapoi.

Pentru mai tarziu, cand baietelul tau va fi capabil sa-si intretina singur igiena zilnica, trebuie sa stii cateva lucruri pe care sa i le transmiti:

dotPreputul trebuie tras foarte usor inapoi, atat cat simte el ca este cu putinta, fara a-si provoca durere.

dotZona glandului decalotata astfel trebuie spalata in mod normal cu apa. Folosirea sapunului in aceasta zona poate provoca aparitia iritatiilor.

dotLa final, preputul trebuie tras inapoi peste gland.

img/director_img/pure_and_fresh.jpgE important sa stii!

Prima persoana care trage preputul spre baza penisului trebuie sa fie copilul insusi, atunci cand decide el pentru ca o va face pana la limita de discomfort. Sigur ca mai tarziu acesta va trebui tras si curatat zilnic, dar pana atunci, tu nu ai decat sa cureti penisul baietelului tau cat mai bine cu putinta fara sa ajugi la retractarea preputului.

Atat timp cand preputul permite trecerea urinei, nu exista nici o problema.

De multe ori, decalotarea fortata a unui baietel mic poate duce la infectii.

Exista cazuri in care preputul nu poate fi retractat. In acest caz diagnosticul este acela de fimoza.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre