Ingrijirea nasucului la bebelusi

/ / Modificat: 2009-02-03
Ingrijirea nasucului la bebelusi

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Alina Zarnescu

Fiecare mamica isi doreste ca bebelusul ei sa se simta cat mai confortabil, iar un aspect important in aceasta privinta este curatirea nasucului celui mic.

img/director_img/nose_spray.jpgCa si in cazul urechilor, interiorul nasului se curata practic singur si nu are nevoie de o ingrijire speciala.

Totusi, daca bebelusului ii curge nasul, sterge-l pe exterior, dar nu folosi betisoare igienice, servetele rasucite sau propriul tau deget pentru a incerca sa indepartezi mucusul in cazul unui nas foarte infundat.



Este posibil sa nu faci decat sa impingi secretiile nazale mai mult in nasul bebelusului si chiar sa-i ranesti interiorul narilor.

Daca bebelusul are nasul infundat din pricina unei raceli, este recomandat sa folosesti un aspirator nazal pentru bebelusi.

Pentru a usura misiunea aspiratorului nazal poti folosi un spay nazal pentru bebelusi, care sa faciliteze eliminarea mucoasei din nasucul bebelusului. Spray-ul nazal de la NIVEA Baby este insotit de un micro-dispozitiv pentru difuzare, potrivit pentru bebelusii de la trei luni in sus.

Pentru cei mai mici de 3 luni se recomanda utilizarea fiolelor cu doza unica. Dezvoltat impreuna cu medici pediatri si dermatologi, spray-ul nazal NIVEA Baby este delicat si eficient atat pentru copii, cat si pentru adulti, ajutand la mentinerea mucoasei nazale in stadiul sau natural.

La baita, pentru a curata nasul bebelusului este suficient sa folosesti o carpa umeda cu ajutorul careia sa stergi nasucul bebelusului pe exterior si zona apropiata acestuia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre