Gingiile bebelusului, cum le ingrijim?

/ / Modificat: 2009-05-14
Gingiile bebelusului, cum le ingrijim?

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Violeta Tataru

Nu este niciodata prea devreme sa incepi sa ingrijesti viitorii dintisori ai bebelusului tau. Este foarte bine sa cureti gingiile bebelusului tau chiar daca el nu are inca dintisori. Laptele, fie el formula sau de la san, contine zahar si, de aceea, este bine sa avem grija ca acesta sa nu ramana prea mult timp pe gingiile bebelusului.

Foloseste o tifon sau un prosopel moale umezit pe care sa-l pui pe degetul tau aratator. Curata apoi cu grija gingiile bebelusului de la un capat la altul si sus si jos. Nu este necesar sa folosesti pasta de dinti inca si tot procesul nici nu-ti va lua foarte mult timp.

img/director_img/fast_relief.jpgBacteriile din gurita bebelusului nu sunt periculoase de obicei, atata timp cat dintii nu au erupt inca, dar pentru ca este dificil de stiut cu exactitate cand vor erupe dintii bebelusului tau, este bine sa deprinzi obiceiul de a-i curata gingiile din timp.

Obisnuindu-l pe cel mic cu ideea de curatare a cavitatii bucale, iti va fi mai usor mai tarziu cand va trebui sa treceti la spalatul dintisorilor.

In afara de curatarea gingiilor, mai sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba de ingrijirea gingiilor bebelusului:

dotNu lasa niciodata bebelusul sa adoarma cu biberonul in gurita si ofera-i-l doar la orele stabilite pentru masa. In rest, daca este suficient de mare, ii poti oferi un biberon cu apa.

dotAtunci cand ii oferi suzeta, nu o trece mai intai prin miere sau alte fluide dulci. Ofera-i-o pur si simplu.
 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre