Ghid de schimbare a scutecelor bebelusului

/ / Modificat: 2010-06-10
Ghid de schimbare a scutecelor bebelusului

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Gratiela Neamtu

Scutecele absorbante reprezinta cu siguranta una din marile inventii ale secolului XX. Daca nu ai urmat un curs de puericultura inainte de a naste, probabil iti va fi mai greu sa iti schimbi bebelusul de scutece la inceput. Cu timpul insa, oricine se poate obisnui sa schimbe cu usurinta scutecul absorbant, mai ales daca respecta cateva reguli esentiale.

Aduna toate lucrurile necesare schimbarii scutecului

Un prim pas important este spalatul pe maini. Intotdeauna cand te ocupi de copil este bine sa te asiguri ca esti curata, mai ales daca vii de afara sau dintr-un mediu aglomerat.

Apoi, este bine sa iei langa tine toate lucrurile de care ai nevoie: scutec curat, crema pentru iritatii sau pudra, servetele umede, o carpa curata (pentru baietei).

Nu lasa niciodata bebelusul nesupravegheat pe masa de infasat! Se pot produce accidente grave: bebelusii sunt nelinistiti si imprevizibili si intr-o secunda se pot rasuci si pot cadea de pe masa. In cazul in care folosesti scutece de unica folosinta, este bine sa fie pregatita si o punga speciala pentru aruncarea scutecului folosit.

img/director_img/ServetelePure_Fresh_mTuch.jpgCand bebe e gata, schimba scutecul murdar

Bebelusul trebuie mai intai culcat pe spate si dezbracat de hainute, pentru ca, miscandu-se, s-ar putea murdari. Dupa ce desfaci ariciul scutecului murdar, ai grija sa-l cureti bine de urina si materii fecale cu ajutorul servetelelor umede.

Recomandarea noastra sunt servetelele igienice delicate NIVEA Baby Pure & Fresh. Bazate pe apa pura si extract de nufar, servetelele Pure curata pielea delicata a bebelusilor precum apa pura mentinand in acelasi timp bariera naturala de protectie proprie pielii.

Indiferent daca este fetita sau baietel, vei sterge zona scutecului din fata catre spate si nu invers, pentru a evita riscul de infectii. Daca este baietel, este bine sa-l acoperi mai intai cu o carpa curata, pentru ca ar putea urina.

Scutecul murdar poate fi folosit pentru a sterge resturile care au ramas pe funduletul bebelusului; apoi scutecul se scoate, se indoaie si se lasa in apropiere pentru a fi aruncat ulterior la gunoi intr-o punga.

Dupa ce ai lasat cateva minute pielea bebelusului sa respire, poti inlocui scutecul murdar cu unul curat. Ai grija sa nu pui scutecul invers! Ghideaza-te dupa benzile adezive sau dupa desenele pe care le au scutecele in partea din fata.

Pune partea din fata a scutecului intre picioarele bebelusului, spre burtica, apoi strange scutecul cu ajutorul aricilor laterali. Scutecul nu trebuie strans foarte tare, pentru a nu-l jena pe micut, dar nici nu trebuie lasat foarte larg, pentru ca nu va mai asigura o protectie buna anti-umezeala.

Dupa ce ai terminat de schimbat scutecul, pune copilul intr-un loc curat si sigur (in patut sau in tarc), arunca scutecul murdar si spala-te pe maini. Dupa ce ai imbracat bebelusul, puteti merge impreuna la plimbare!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre