Geanta pentru scutece, ce trebuie sa mai contina?

/ / Modificat: 2010-09-14
Geanta pentru scutece, ce trebuie sa mai contina?

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Alina Magraon

In primul rand, atunci cand alegi o geanta pentru scutece, trebuie sa ai in vedere sa fie cat mai bine compartimentata si sa aiba suficient loc pentru a depozita lucrurile care iti sunt de folos atat pentru tine, cat si pentru copilul tau atunci cand pleci de acasa. Lucrurile trebuie sa fie usor de gasit in geanta, asa ca o buna compartimentare este esentiala.

Iata cateva lucruri care nu trebuie sa lipseasca din geanta ta de scutece pentru a fi sigura ca esti mereu pregatita pentru orice eveniment ar putea aparea atunci cand nu esti acasa. Nu uita ca prezenta unor lucruri in geanta pentru scutece depinde de situatie: daca alaptezi sau il hranesti pe bebe cu biberonul sau daca cel mic a trecut deja la alimente solide.

Pentru schimbatul scutecelor si imbracat vei avea nevoie de:

img/director_img/soothing bottom ointment.jpgdotScutece. Numarul lor depinde de cat de mult vei fi departe de casa. Nu uita! Regula este sa iei intotdeauna de doua ori mai multe scutece decat crezi tu ca vei avea nevoie. Daca ai deja un copil mare care nu mai are nevoie de scutece nu te gandi ca nu-ti mai trebuie geanta de scutece. Doar ca in locul scutecelor vei impacheta 2-3 perechi de chilotei si de pantalonasi. Nu stii niciodata cand poti avea surprize.

dotServetele igienice Pure de la NIVEA Baby. Formula Pure Wipes cu continut de apa si extract de lotus curata pielea delicata a bebelusului la fel de bland ca apa, intretinand bariera de protectie naturala a pielii. Le vei folosi de fiecare data cand schimbi scutecul si nu numai.

dotO paturica pe care sa-l schimbi pe bebe. Nu intotdeauna vei gasi un loc curat unde bebelusul sa poata fi schimbat in siguranta, dar il poti improviza chiar tu folosind paturica de schimbat.

dotCrema pentru funduletul bebelusului de la NIVEA Baby. Aceasta este special dezvoltata pentru a proteja pielea sensibila a bebelusului impotriva umezelii, prevenind aparitia inflamatiilor si a iritatiilor. Mai ales daca nu esti acasa sa poti curata bebelusul bine cu apa si sapun, pielea lui va fi predispusa iritatiilor, asa ca aceasta crema iti va fi de folos ca sa previi astfel de incidente.

dotUn rand de haine pentru bebelus si poate chiar si pentru tine. E bine stiut faptul ca bebelusii sunt impreivizibili si se murdaresc foarte repede si... la fel de repede te pot murdari si pe tine, pentru ca pana la urma tu esti cea in bratele careia sta.

dotSaci sau pungi de plastic pentru depozitarea scutecelor murdare pana gasesti un cos unde sa le arunci si pentru hainutele murdare.

Iata cateva lucuri care iti vor fi de folos pentru atunci cand vei hrani bebelusul:

dotBiberoane, daca iti hranesti bebelusul cu lapte praf.
dotCutii sau recipiente cu lapte praf gata preparat.
dotSticle cu apa pentru tine si pentru eventualitatea ca laptele praf deja preparat nu este sificient.

Pentru ca cei mici se plictisesc foarte repede, este bine sa ai intotdeauna la indemana cateva jucarii cu care sa le distragi atentia si care sa te ajute sa-i opresti din plans. Pentru ca bebelusul sa se simta in largul lui si sa se poata juca linistit va trebui sa ai cu tine mereu:

dotCel putin o paturica pe care sa se joace;
dotSuzeta;
dotJucariile preferate ale bebelusului;
dotJucariile pentru calmarea durerilor de dinti si gingii.

img/director_img/wipes_piwder.jpgPe langa toate acestea, pentru ca geanta de scutece tot mai are cateva buzunarele libere, adauga si:

dotun gel antibacterian,
dottelefonul mobil,
dotservetelele,
dotcrema de protectie solara,
dotceva medicamente pentru reducerea febrei la bebelusi,
dotsuficienti bani sau cartea de credit pentru a cumpara daca se intampla sa ai nevoie de ceva in plus.

Pentru a nu rata momentele care merita imortalizate, pune in geanta pentru scutece si aparatul de fotografiat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre