Fata si ochii bebelusului, zone delicate

/ / Modificat: 2008-05-07
Fata si ochii bebelusului, zone delicate

Pastrarea curata a pielii bebelusului este esentiala pentru sanatatea sa, iar momentul baitei este o experienta minunata pentru mama si bebelus. Majoritatea pediatrilor recomanda spalarea nou-nascutilor de 2-3 ori pe saptamana, crescand frecventa pe masura ce bebelusul creste.



Desi nu il poti spala pe bebelusul tau in fiecare zi, ai grija de pielea sa, mai ales in zona scutecului, la nivelul fetei (in special la nivelul barbiei) si mainilor, care trebuie spalate dupa fiecare masa.

Mainile bebelusului trebuie sa fie mereu curate pentru ca exista posibilitatea sa isi atinga fata, unde pielea este foarte sensibila, putand aparea diverse afectiuni ale pielii, asadar nu uita sa stergi foarte bine mainile bebelusului, acordand o atentie deosebita cutelor din palma.

Servetelele igienice Sensitive sunt ideale pentru bebelusii care au o tendinta de a avea reactii alergice. Ex. Daca unul sau ambii parintii sufera de alergii sau astm. Servetelele Sensitive NIVEA Baby nu au parfum si contin ectract natural de musetel, ce ajuta la curatarea pielii predispuse alergiilor si foarte sensibile.

Majoritatea parintilor sunt tentati sa le dea bebelusilor aspirina inca de la primele semne de raceala. In niciun caz nu se administreaza aspirina deoarece aceasta poate provoca o complicatie foarte grava numita Sindromul Reye, care afecteaza sistemul nervos si ficatul, nediagnosticat si netratat acesta poate fi fatal.

Ochii bebelusului

Tine usor capul bebelusului si atinge cu grija fiecare ochi cu ajutorul unui tampon rotund de vata inmuiat in apa calda. Tampoanele rotunde sunt indicate in cazul stergerii ochilor la bebelusi deoarece acestea nu lasa scame sau bucatele de vata.

Foloseste un tampon rotund pentru fiecare ochi in parte si sterge spre lateral, spre coltul ochilor. Daca nu exista cruste, nu este necesar sa speli zona ochilor. Nu spala ochii in sine.
servetele_nivea

Fata bebelusului

Degete micute perfecte, nasuc, ochi si urechi. Este important sa le pastram curate si sanatoase.

Pentru a pastra fata bebelusului curata foloseste un servetel imbibat doar in apa pentru a-l sterge in jurul gurii, nasului si apoi pe toata fata. Incepe cu partea centrala a fetei indreptandu-te usor spre margine. Acorda o atentie deosebita zonelor de dupa ureche, sub barbie si gatului. Apoi foloseste un servetel uscat pentru a sterge usor.
 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre