Eruptia dentara tarzie si lipsa poftei de mancare

/ / Modificat: 2011-11-03
Eruptia dentara tarzie si lipsa poftei de mancare

Sfatul specialistului

Dr. Zaciu Dana, Medic Specialist Neonatolog

intrebareFetita mea are un anisor si are 10 kg si doar 2 dinti jos. Este normal? Cand era mai mica manca foarte multa supica – doua castronase zilnic, iar acum nu mai vrea deloc. Este vreo problema?

 
 

intrebareIn mod normal, eruptia primilor dinti are loc la 6 luni si se termina in jurul varstei de 2 ani si jumatate pentru dintii temporari, la fiecare 6 luni aparand un nou grup dentar:

dotincisivii centrali inferiori si superiori, lateralii superiori si inferiori intre 6 – 12 luni;

dotprimii molari intre 12 – 18 luni;

dotcaninii intre 18 – 24 luni;

dotultimii molari 24 -30 luni.

Acest orar al eruptiei dentare se poate sa prezinte variatii care in cele mai multe cazuri nu au nicio semnificatie patologica. Dintii de lapte pot fi prezenti inca de la nastere si pot erupe in orice moment dupa nastere.

Incercati sa modificati alimentatia in sensul diversificarii gustului: folositi marar, patrunjel, busuioc pentru a da gust si treceti pe "mancarici" variate, de exemplu: mancare de spanac, de fasole verde pastai, ciobe variate cu un pic de zeama de lamaie.

In plus, s-ar putea sa va confrunatati cu o eruptive dentara in cascada adica sa va apara multi dintisori deodata si acesta sa fie motivul pentru care nu mananca asa de bine.

Succes si Pofta Buna!

Intrebare adresata de catre Liliana.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre