Cum sa ingrijesc pielea bebelusului pentru a preveni iritatiile?

/ / Modificat: 2011-10-10
Cum sa ingrijesc pielea bebelusului pentru a preveni iritatiile?

Sfatul specialistului

Dr. Zaciu Dana, Medic Specialist Neonatolog

intrebareCum trebuie sa ingrijesc pielea bebelusului pentru a preveni iritatiile?

 
 

intrebareFolositi produse de ingrijire blande cum sunt cele din gama NIVEA Baby Nutri Sensitive care contin ingrediente naturale, cu 0% parabeni, coloranti si alcool. Pielea ar trebui curatata delicat, pentru a nu indeparta lipidele si elementele hidratante de la suprafata acesteia. Pentru aceasta trebuie sa folositi solutii de curatare fara sapun, iar pentru imbaiere sunt indicate produsele cu un continut ridicat de lipide pentru a reface bariera naturala a pielii.

Hidratati intensiv si regulat pielea bebelusului. Folositi un lapte de corp dupa fiecare baita si, in plus, de 1-2 ori pe zi in timpul zilei care sa ajute la refacerea rezervei de lipide proprii acesteia. Va recomandam laptele de corp NIVEA Baby Nutri Sensitive ce contine o formula speciala cu acizi grasi Omega-6 care refac rezerva de lipide a pieli, nu contine alcool, coloranti sau parabeni.

Evitati folosirea hainutelor din fibre aspre sau sintetice care pot produce iritatii, bumbacul si inul sunt mai indicate.

In sezonul rece folositi o crema de protectie pentru fata si maini inainte de plimbarea in aer liber pentru a proteja de vant si aer rece.

Este bine sa spalati hainutele cu un detergent special pentru bebelusi si ce este cel mai important este sa le clatiti foarte bine.

Intrebare adresata de catre Andra.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre