Cum sa fac prima baita a lui bebe?

/ / Modificat: 2012-05-28
Cum sa fac prima baita a lui bebe?

Sfatul specialistului

Dr. Dana Zaciu, Medic Specialist Neonatolog

intrebareCum sa fac prima baita la bebe si ce trebuie sa folosesc? Cum trebuie sa il tin?

 
 

intrebarePrima baita este un moment foarte dificil pentru parinti. Trebuie insa sa va ganditi ca bebe va fi si mai speriat decat dvs daca va simti ca va este teama. Incercati sa fiti calmi si blanzi si sa nu va precipitati. Folositi o cadita simpla in care sa puneti apa la temperatura de 35-36 de grade.

Este bine ca inainte sa incepeti baita sa va asigurati ca aveti tot ce este necesar la indemana:

dotSampon special de bebe dotProsop dotHainute curate dotScutec dot Crema de fundulet - incercati crema pentru fundulet din gama NIVEA Baby dot Lotiune de corp dotUn vas mai mic cu apa pentru clatit

Intotdeauna, nu numai in momentul baitei, trebuie sa aveti grija sa sustineti zona cervicala – respectiv ceafa bebelusului pentru ca pana la 3 luni nu au inca un tonus suficient care sa le permita sustinerea independenta a capsorului.

Puneti bebelusul cu fata in sus, sprijinind ceafa sa pe antebratul Dvs, incepeti aplicarea lotiunii de spalare de la cap spre picioare, clatiti, apoi rasuciti nou-nascutul cu fata in jos, sustinand toracele spalati si apoi clatiti. Inveliti bebelusul repede in prosop, aplicati lotiunea de corp si crema de fundulet.

Succes cu prima baita!

Intrebare adresata de catre Corina Ionelia.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre