Cum sa cureti nasucul bebelusului in mod natural

/ / Modificat: 2009-02-03
Cum sa cureti nasucul bebelusului in mod natural

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Claudia Negrescu

1. Plaseaza un vaporizator sau un umidificator in camera bebelusului tau. Asigura-te ca schimbi apa zilnic pentru a preveni aparitia mucegaiului.

2. Ia bebelusul cu tine in baie si pune-l in scaunelul de baie. Da drumul la apa fierbinte in cada si stai cu bebelusul in abur timp de 5-10 minute. Fa asta de 2 ori pe zi. Aburul functioneaza ca un decongestionant natural.

3. Cumpara un produs de baie care contine eucalipt sau mentol si foloseste-l pentru baia bebelusului, in special inainte de culcare. Vaporii de apa vor desfunda caile respiratorii ale bebelusului. ATENTIE! Aceste produse sunt recomandate bebelusilor mai mari de 3 luni.

4. Aplica Spray-ul nazal NIVEA Baby pentru a preveni deshidratarea excesiva a mucoasei si pentru a elimina secretia in exces care ingreuneaza respiratia.

Pentru o buna respiratie, mucoasa nazala este prima bariera impotriva agentilor externi daunatori (praf, alergeni, polen, microorganisme). Aceasta filtreaza si incalzeste aerul inhalat, daca este mentinuta in stadiul ei natural de umezeala. Spay-ul poate fi aplicat de pana la 4 ori pe zi.

5. Pentru a folosi solutia, inclina usor capul bebelusului pe spate, pune o picatura sau 2 de solutie in fiecare nara, asteapta cateva secunde si apoi absoarbe secretiile nazale cu ajutorul aspiratorului nazal.

6. Ridica salteaua bebelusului tau cativa centimetri astfel incat capul sa-i fie mai sus decat corpul. Acest lucru il va ajuta respire si sa doarma mai bine.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre