Cum protejam bebelusul de soare vara?

/ / Modificat: 2010-09-08
Cum protejam bebelusul de soare vara?

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Bella Cristea

Pielea extrem de sensibila a bebelusului este o tinta sigura pentru razele ultraviolete ale soarelui, chiar si la cea mai mica expunere. Iata ce criterii trebuie sa urmezi in alegerea produselor de protectie solara pentru bebe, pentru a fi sigura ca micutul tau este protejat impotriva efectelor nocive ale soarelui!

Chiar daca ai impresia ca  intr-o anumita zi "soarele nu este asa puternic pentru a necesita protectie" trebuie sa fii constienta ca, pentru pielea micutului tau, expunerea neprotejata la soare poate fi un adevarat pericol, fie si la temperaturi mai scazute. Protectia solara este obligatorie la bebelusi, iar felul in care alegi produsele poate fi hotarator pentru sanatatea pielii la maturitate!

Crema de protectie solara si varsta bebelusului

Specialistii recomanda ca bebelusii mai mici de 6 luni sa fie feriti pe cat posibil de razele soarelui, astfel incat sa nu fie nevoie nici de creme sau lotiuni de protectie solara. Pielea extrem de fragila de la aceasta varsta este extrem de expusa putand fi arsa foarte usor.

Factorul de protectie

Primul care iti vine in minte cand te gandesti la astfel de produse pentru bebelusi este factorul de protectie solara . Acesta reprezinta puterea pe care o are crema impotriva radiatiilor solare.

Factorul de protectie recomandat pentru micuti este de 15, variind in functie de culoarea pielii, pistruii pe care-i are etc., putand ajunge si pana la 30.

NIVEA Baby iti pune la dispozitie o Crema de protectie solara pentru bebelusi cu factor de protectie 30 care ofera o protectie completa impotriva razelor UV.

Continutul cremelor si lotiunilor

Lotiunea de protectie solara pentru bebelusi are un continut diferit fata de cea a adultilor. Recomandat este sa alegi o lotiune pe baza de oxid de zinc si dioxid de titaniu. Acestia sunt mult mai usor absorbiti de pielea bebelusului si il protejeaza eficient impotriva radiatiilor solare. In plus, combinatia este inofensiva in cazul in care micutii pun manuta pe piele si apoi o baga in gurita, neprovocand reactii adverse periculoase.

Orienteaza-te catre lotiuni cu un continut bogat de vitamine. Acestea favorizeaza hidratarea si hranirea pielii in timp ce este protejata de soare. O combinatie de vitamina E, pro vitamina B5 si de filtre UV este ideala pentru efectul de protectie impotriva razelor nocive ale soarelui.

Un astfel de produs intalniti in gama NIVEA Baby - Lotiunea de protectie solara pentru bebelusi constituind o formula delicata care catifeleaza, hidrateaza si protejeaza pielea sensibila a copiilor. Factorul de protectie al acesteia este 30.

Protectie dubla: UVA+UVB

Atunci cand alegi crema potrivita pentru micutul tau, asigura-te ca are efect de protectie dublu: UVB (radiatii care produc arsuri si insolatie) si UVA (radiatii solare care provoaca imbatranirea si ridarea pielii, precum si aparitia cancerului de piele).

Majoritatea produselor ofera doar protectie UVB, dar este important ca in cazul bebelusilor sa existe o protectie egala, atat UVA, cat si UVB. De aceea, produsele bazate pe dioxid de zinc si de titan sunt recomandate pentru ca asigura aceasta protectie totala.

Testarea produsului

Dupa ce alegi produsul care se potriveste cel mai bine pielii copilului tau, este esential sa il testezi. Aplica o cantitate foarte mica de lotiune sau crema pe o portiune restransa din pielea bebelusului. Las-o cateva minute pentru a observa daca exista vreo reactie alergica la nivelul pielii (inrosire, bubite). Daca pielea nu "raspunde" in niciun fel, inseamna ca produsul este sigur si poate fi folosit pe intreg corpul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre