Cea mai delicata protectie pentru pielea sensibila si uscata a bebelusilor

/ / Modificat: 2013-05-10
Cea mai delicata protectie pentru pielea sensibila si uscata a bebelusilor

Predispozitia genetica, vremea rece sau vantul uscat, camerele supraincalzite sau schimbarile de alimentatie pot afecta pielea uscata si sensibila a bebelusilor. Studiile realizate in randul mamelor din tari europene arata ca intre 35 si 75% dintre parinti considera pielea bebelusilor lor ca fiind uscata sau foarte uscata.

Tendinta de uscare a pielii este o predispozitie des intalnita in randul nou-nascutilor sau al copiilor, iar factorii care contribuie la uscarea si sensibilizarea pielii sunt multiplii. In primul rand glandele sebacee ale bebelusilor nu functioneaza la capacitate integrala motiv pentru care pielea manifesta usor tendinta de uscare si senibilizare.

In al doilea rand exista in multe cazuri o predispozitie genetica pentru acest tip de piele. De exemplu, daca parintii au o piele sensibila si predispusa la iritatii, este foarte probabil ca bebelusul sa se confrunte cu problema similara.

In afara factorilor endogeni, exista si factori exogeni vinovati pentru pielea uscata a bebelusilor cum ar fi o ingrijire neadecvata a pielii prin utilizarea de produse agresive, schimbarile climatice sau o alimentatie defectuoasa. Toate acestea pot inrautatii tendinta de uscare a pielii.

Exista insa o cauza comuna tuturor cazurilor ce se confrunta cu uscarea si sensibilizarea pielii si anume lipsa lipidelor care formeaza o bariera protectoare. "Aceasta bariera protejeaza pielea impotriva deshidratarii si a factorilor externi iritanti", explica Dr. Annegret Wehmeyer, medicul pediatru NIVEA BABY.
 
O ingrijire adecvata a pielii previne deteriorarea pielii sensibile si uscate. Gama NIVEA Baby Pure & Sensitive a fost dezvoltata cu ajutorul dermatologilor si al medicilor pediatrici special pentru pielea uscata si sensibila a bebelusilor.

In cazul in care bebelusul tau are pielea sensibila sau uscata, iata care sunt recomandarile NIVEA Baby:

dotFoloseste produse de ingrijire delicate, fara parabeni,coloranti, sapun si alcool.

dotHidrateaza intensiv si regulat pielea bebelusului. Foloseste un lapte de corp  dupa fiecare baita si in plus de 1-2 ori pe zi in timpul zilei, care sa ajute la refacerea rezervei de lipide proprii acesteia.  Sunt indicate produsele  cosmetice  hipoalergenice, fara parfum, coloranti, conservati.

dotEvita folosirea hainutelor din fibre aspre sau sintetice care pot produce iritatii, bumbacul si inul sunt mai indicate. Este bine sa folosesti pentru haine un detergent special pentru bebelusi si, ce este cel mai important este sa le clatesti foarte bine.

Lotiunea pentru curatat NIVEA Baby Pure & Sensitive

Curata delicat pilea uscata si o protejeaza in mod natural. Reface bariera naturala a pielii cu ajutorul ingredientelor organice si a acizilor grasi omega-6, in timp ce untul de shea hidrateaza pielea. Lotiunea are un pH neutru si nu irita ochii intrucat nu contine sapun, parabeni, alcool sau coloranti.

Laptele NIVEA Baby Pure & Sensitive hraneste pielea si protejeaza pielea uscata si foarte uscata, cu tendinta atopica. Formula cu Omega-6 extrasi din unt de shea nu contine parabeni, alcool sau coloranti.

Crema intensiva NIVEA Baby Pure & Sensitive

Hidrateaza instant pielea uscata si stresata, reducand senzatia de mancarime. Formula cu lipide Omega-6 din unt de shea contine pantenol si oxid de zinc. 

Servetele NIVEA Baby Pure & Sensitive create special pentru pielea sensibila a bebelusilor sau nou-nascutilor care prezinta un grad ridicat de risc la produse cu parfum. Formula fara parfum si parabeni, imbogatita cu ulei de jojoba, curata si hraneste pielea delicat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre