Ce provoaca iritatiile la bebelusi?

/ / Modificat: 2013-02-28
Ce provoaca iritatiile la bebelusi?

Dermatita de scutec este una dintre cele mai frecvente iritatii ale pielii care pot fi dezvoltate de bebelusi cu varsta intre 2 si 12 luni. Iritatiile apar in egala masura atat la fete cat si la baieti, dar studiile au demonstrat ca au o incidenta mai mica la bebelusii alaptati.

Bebelusii cu varste cuprinse intre 9 si 12 luni sunt cei mai afectati, dar multi bebelusi dezvolta eruptia de scutec inca de la varsta de 2 luni.

Cauzele acestor iritatii pot fi diverse:

             Hidratare excesiva

             Scutecul retine umezeala si caldura 

             Contactul prelungit al scutecului cu pielea

             Aparitia dentitiei sau schimbarea alimentatiei

O piele curata si ingrijita cu ABC-ul impotriva iritatiilor

In cazul iritatiilor, este mai important sa se previna decat sa se trateze. Totusi, exista cazuri in care eritemul fesier se manifesta oricum. Pentru a-l preveni, NIVEA Baby propune o educare bazata pe ABC-ul impotriva iritatiilor si solutii practice pentru mamici.

Aer: funduletul copilasului trebuie lasat descoperit cat mai mult timp.

Bariera: folosirea unei creme care mentine intacta bariera naturala de protectie a pielii. Unguentele pe baza de oxid de zinc sunt cele mai compatibile cu pielea fiind in acelasi timp printre cele mai eficiente produse de acest tip.

Curatare: este recomandata curatarea delicata folosind lotiunea de curatare, sau servetelele umede ca o alternativa mult mai comoda atata timp cat se folosesc produse fara alcool, parfum sau sapun.

Preventia e mai buna decat tratarea

Se recomanda folosirea unguentelor protectoare pentru a proteja pielea bebelusului de efectele iritante ale urinei si fecalelor, chiar daca nu exista roseata. Acest lucru e vital mai ales in situatiile in care scutecele nu se pot schimba in mod frecvent, cum ar fi in timpul noptii, in calatorii. Crema pentru Fundulet NIVEA Baby ofera protectie superioara de umezeala si protejeaza de bacterii gratie formulei cu zinc, panthenol si ulei din germeni de grau. Datorita texturii sale delicate, neaderente, este usor de aplicat.

Ai grija ca toate cutele de pe funduletul bebelusului tau sa fie atent protejate cu crema pentru fundulet. De obicei, un strat subtire de crema e suficient, dar aplica din belsug pe durata noptii si atunci cand nu se pot schimba scutecele in mod frecvent.

Afla cum poti deveni mamica expert si afla toate secretele schimbatului scutecelor in pagina: Schimbarea scutecelor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre