Baita cu buretele la fetite

/ / Modificat: 2008-11-10
Baita cu buretele la fetite

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Cezara Almasu

Pentru primele saptamani de viata a bebelusului, este recomandat sa se evite baia bebelusului in cadita. De aceea, cea mai buna solutie pentru curatarea pielii bebelusului ramane baita cu buretele. Vei putea astfel sa protejezi zonele sensibile, cum este cea a buricului si sa cureti in acelasi timp pielea bebelusului.

Inca din primele zile de viata, ingrijirea unei fetite difera de cea a unui baietel. Fiecare dintre ei are nevoi speciale, mai ales in ceea ce priveste zona genitala. Aceasta necesita o atentie speciala din partea parintilor la fiecare schimbare de scutec si la fiecare baita. Iata cateva reguli in ceea ce priveste baita cu buretele la fetite.

Dupa ce cureti ochii bebelusului cu cate un tampon igienic, pe fata poti folosi un burete moale curatand cu grija gura, nasucul si intreaga fata. Incepe din mijlocul fetei spre exterior si foloseste doar apa. Ofera o atentie sporita zonei din spatele urechiuselor, sub barbie si cutelor formate de piele.

In continuare, tinand bebelusul infasurat in prosop, sustine-i spatele cu bratul si capul cu mana, iar cu mana libera uda-i parul folosind buretele ud. Aplica o cantitate mica de Lotiune de spalare "Din cap pana-n picioare" de la NIVEA Baby, special creata pentru spalarea intregului corp al bebelusului. Formula sa extra-delicata pentru corp si par, fara sapun, mentine hidratarea pielii bebelusului si este compatibila la nivelul pielii. In plus, contine un balsam special ales care usureaza pieptanarea.

Continua apoi prin a uda corpul bebelusului cu buretele si a-l spala cu aceeasi lotiune. Ai grija sa clatesti bine de fiecare data pentru a evita eventualele iritatii.

img/director_img/hair_and_body_gel.jpgLasa zona scutecului ultima si foloseste doar apa curata si calduta pentru a o curata. Sapunul sau orice alta lotiune ar putea cauza iritatii, asa ca este mai bine sa le eviti. Foloseste lotiunea de spalat pentru bebelusi doar pentru a spala fesele si pentru a curata pliurile formate de piele pe coapsa interioara.

Desparte cu grija labiile si curata atent intre ele, in apropiere de vaginul fetitei, cu buretele moale inmuiat in apa calduta. Curata intotdeauna cu blandete si doar din fata spre spate.

Crema pentru zona scutecului tinde sa se stranga in aceasta zona asa ca ai grija sa cureti bine, dar cu multa blandete.

Nu te ingrijora daca se intampla sa apara o mica scurgere vaginala. Este un lucru normal, chiar si in cazul fetitelor nou-nascute, iar scurgerea nu trebuie neaparat indepartata in totalitate. Sterge cu blandete o data sau de doua ori, e suficient.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre