Baita cu buretele la baietei

/ / Modificat: 2008-11-12
Baita cu buretele la baietei

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Catalina Stoica

Cea mai sensibila si mai pretentioasa zona a corpului bebelusului, mai ales in primele luni de viata, este cu siguranta zona scutecului. Predispusa umezelii si, astfel, iritatiilor, aceasta necesita o ingrijire speciala de fiecare data cand este schimbat scutecul, dar si la fiecare baita.

La fel de important de stiut este faptul ca ingrijirea zonei genitale a unui baietel difera de cea a unei fetite. Fie ca e vorba de un baietel care a suferit o circumcizie, fie de unul care a scapat de aceasta operatie, ingriirea penisului si a zonei genitale a unui baietel este una delicata si necesita multa atentie.

Iti prezentat cateva reguli de baza in ceea ce priveste baia baietelului cu buretele, punand accentul pe curatarea zonei genitale.

Orice curatare a unui bebelus incepe de sus in jos, asa ca ochisorii vor fi curatati mai intai folosind tampoane igienice. Urmeaza fata bebelusului care trebuie curatata dintre nasuc spre obraji. Spala apoi parul bebelusului si clateste-l bine. Foloseste buretele pentru a umezi parul baietelului si pentru a-l clati.

Aplica apoi Lotiune de spalare “Din cap pana-n picioare” de la NIVEA Baby pe corpul bebelusului si curata-l cu ajutorul buretelui. Clateste buretele bine si apoi uda-l si stoarce-l pe corpul bebelusului pentru a clati.

Zona genitala este ultima pe lista. Curata penisul baietelului, scrotul si zona genitala cu blandete, si stergand din fata spre spate.

La baietei, crema pentru zona scutecului tinde sa se stranga pe langa testicule, asa ca va trebui sa fii foarte atenta si sa cureti bine aceasta zona.

Curata cu atentie baza penisului si zona circumcisa, daca baietelul a suferit aceasta interventie. Totusi, nu incepe sa speli zona circumcisa pana cand nu este complet vindecata.

Multumeste-te sa cureti cu grija testiculele si zona din jurul penisului cu ajutorul buretelui. In cazul in care baietelului nu i-ati facut circumcizia, evita sa tragi preputul inapoi. Acest lucru ar putea cauza aparitia iritatiilor.

Foloseste intotdeauna doar apa curata, calduta. Nu este necesar sa folosesti nici un fel de lotiune de spalare deocamdata pentru aceasta parte a corpului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre