Baietelul are bubite pe corp

/ / Modificat: 2011-11-24
Baietelul are bubite pe corp

Sfatul specialistului

Dr. Zaciu Dana, Medic Specialist Neonatolog

intrebareBaietelul are 6 luni si ne confruntam cu aceste bubite de mult timp. Tot apar si dispar, la atingere fiind ca si bobitele de gris, iar in urma lor pe fata raman niste urme care lucesc. Nu stiu daca m-am facut inteleasa, dar as mai dori si parerea dvs.

 
 

intrebareBebe poate fi la debutul unei dermatite atopice sau dermatita seboreica. In cazul dermatitei atopice pielea este uscata: folositi de cateva ori pe zi si obligatoriu dupa baita de seara o crema intens hidratanta bogata in acizi grasi esentiali, cum ar fi Nutri Sensitive SOS Cream de la NIVEA Baby.

Hainutele trebuie sa fie din fibre naturale de tipul: in, bumbac si este important sa nu il imbracati prea gros. De asemenea, urmariti daca este hidratat suficient: adica daca primeste suficiente lichide pe parcursul unei zile si daca atmosfera in camera lui nu este uscata si este nevoie de umidificarea aerului.

In cazul dermatitei seboreice tenul este gras si se poate asocia cu scuame la nivelul scalpului si al sprancenelor. In acest caz, trebuie sa acordati o atentie deosebita produselor de spalare si clatirii dupa baie cu apa din abundenta, astfel incat pielea sa nu fie agresata de resturi de sapun. Folositi o crema hidratanta si in nici un caz ulei dupa baie.

Intrebare adresata de catre Iuliana.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre