Baia bebelusului: o experienta speciala, cu fiecare ocazie!

/ / Modificat: 2012-04-04
Baia bebelusului: o experienta speciala, cu fiecare ocazie!

Momentul zilei dedicat baii este prilejul ideal pentru a crea o legatura speciala intre tine si bebelusul tau. Inconjurat de apa, micutul isi aminteste de timpul petrecut in pantecele tau,  ocazie perfecta pentru a-i oferi destinderea si confortul care il fac fericit. Insa baia bebelusului este, de asemenea, un  moment delicat, ce necesita o serie de pasi speciali si o ingrijire atenta.


De aceea, NIVEA Baby iti ofera produse dezvoltate in colaborare cu medici dermatologi si pediatri, pentru a intampina nevoile deosebite ale pielii bebelusului.

Transforma baia copilului in clipe de caldura si confort cu gama NIVEA Baby pentru o ingrijire delicata, ce protejeaza eficient pielea micutilor. Pentru o piele hidratata si catifelata, foloseste NIVEA Baby Spuma – Crema de Baie, iar pentru dubla actiune, NIVEA iti recomanda NIVEA Baby Samponul & Spuma de Baie, ce curata cu blandete atat parul, cat si pielea bebelusului.


In ceea ce priveste ingrijirea dupa baita, pentru o protectie indelungata impotriva deshidratarii, foloseste cu incredere NIVEA Baby Crema delicata Soft cu o formula care se absoarbe usor, ideala pentru fata si corpul ingerasului tau.


Sfaturi inainte de baie


Baia micutilor este un ritual ce necesita o pregatire atenta. Asigura-te, pentru inceput, ca temperatura camerei este una optima, de aproximativ 22-24° C. Apoi, protejeaza cadita cu un prosop sau un scutec, pentru evitarea alunecarii bebelusului, si umple-o pe jumatate cu apa. Este indicat ca temperatura sa fie de aproximativ 36 - 37° C. De asemenea, este recomandat sa ai la indemana accesoriile si produsele de curatare - samponul, crema, sapunul hidratant -,  precum si scutece, schimburi si un prosop moale cu care vei inveli bebelusul dupa baita.

Dupa ce ai avut grija de aceste detalii, momentul intim de rasfat al micutului poate sa inceapa.



Pasii necesari in timpul baii

Aseaza micutul cu grija in apa si nu uita sa ii sustii in permanenta capul si spatele. Incepe prin a-i spala pielea din jurul ochilor si a gurii fara sapun, folosind doar un burete foarte moale si apa. Pentru a evita uscarea pielii, NIVEA Baby iti recomanda sa torni in cadita doua-trei capacele de spuma - crema de baie Soft Bath.


Cu formula testata clinic, imbogatita cu extract de musetel si minerale naturale, crema curata cu blandete, sporind capacitatea de protectie proprie pielii bebelusului. Combinatia speciala de agenti de hidratare actioneaza eficient impotriva deshidratarii, chiar si in cazul spalarilor frecvente, iar formula fara sapun, alcool sau coloranti, cu un pH apropiat de cel al pielii, curata eficient si delicat, pielea ramanand moale, catifelata si placuta la atingere.



Daca preferi o solutie delicata de curatare ce respecta atat echilibrul fragil al scalpului, cat si nevoia de hidratare a pielii, cu ajutorul unui produs 2 in 1, foloseste NIVEA Baby Samponul & Spuma de Baie. Formula sa testata dermatologic, cu extract de musetel si minerale naturale, curata delicat, fara a irita pielea si ochii.


De asemenea, combinatia de ingrediente naturale actioneaza eficient impotriva deshidratarii, sporind capacitatea de protectie proprie a pielii. Parul ramane fin si stralucitor, iar pielea isi pastreaza pentru un timp indelungat senzatia placuta de catifelare.



Ca alternativa pentru o curatare delicata a corpului celui mic, NIVEA Baby iti ofera NIVEA Baby Sapun crema cu extract de masline si galbenele, cu o formula fara conservanti sau coloranti, ce impiedica uscarea pielii, lasand-o supla si fina.


Pentru curatarea delicata a parului si a pielii sensibile a capului bebelusului, poti alege, de asemenea, NIVEA Baby Sampon delicat, cu ingrediente naturale precum proteinele de matase si vitamina B3, ce confera stralucire si lasa parul fin si matasos.

La sfarsitul baitei, foloseste un burete moale cu ajutorul caruia sa clatesti micutul si ridica-l cu grija din cadita. Urmeaza cativa pasi simpli pentru desavarsirea rutinei de ingrijire si rasfat delicat al bebelusului tau.



Ingrijirea dupa baie


Inveleste bebelusul intr-un prosop moale, uscat si caldut si tamponeaza usor, fara a freca pielea. Pentru extra-ingrijire, este recomandat sa folosesti un ulei de masaj sau o crema hidratanta pentru bebelusi, cand pielea este inca usor umeda. Masajul bland cu ajutorul cremei hidratante este calea ideala de a incheia acest moment special de atentie dedicata bebelusului tau. Astfel vei ajuta la stimularea digestiei, a circulatiei sangelui si a sistemului imunitar, iar micutul va fi pregatit pentru un somn profund si linistit.



NIVEA Baby iti recomanda crema delicata Soft pentru uz zilnic ce hidrateaza intens, lasand pielea moale si supla. Formula cu extract natural de galbenele protejeaza pielea bebelusului timp de 24 h printr-o actiune continua de hidratare si intarire a barierei naturale de protectie a pielii.


Ideala pentru fata si corp, crema contine ingrediente compatibile la nivelul pielii, fara alcool sau coloranti. Formula neuleioasa se absoarbe usor, lasand pielea uscata si catifelata.


 


*Toate produsele din gama NIVEA Baby au la baza ingrediente speciale, testate si aprobate clinic, dermatologic si oftalmologic pentru a evita iritatiile si alergiile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre