Alergiile de toamna ale bebelusului

/ / Modificat: 2009-10-06
Alergiile de toamna ale bebelusului

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

  Alina Onescu

Alergiile de toamna ale bebelusului pot fi foarte usor confundate cu racelile sezoniere. Pentru parinti este foarte important sa stie care este diferenta dintre o alergie nazala si o raceala pentru a putea lua masurile necesare.


Alergiile nazale la bebelusi pot fi povocate de diferiti alergeni: praf, polen, mucegai sau par de animale, dar simptomele pot fi similare cu cele ale unei raceli obisnuite de toamna.


Ce declanseaza alergiile nazale toamna?


Cei mai comuni alergeni nazali la bebelusi sunt:

dot Praful – organismele microscopice cauzeaza cam 85% dintre alergiile cunoscute. Toamna este cel mai periculos anotimp pentru aceasta alergie pentru ca vantul tinde sa plimbe praful peste tot in atmosfera, mai ales daca este seceta. 

dot Parul de animale – poate sa provina de la pisici, caini sau alte animale cu blana. Toamna aproape toate animalele isi leapada parul pentru a se pregati pentru iarna.


dot Mucegaiul – se gaseste in locuri cu multa umezeala ca baia sau subsolul. Mucegaiul poate fi mai periculos toamna pentru ca sezonul ploios favorizeaza aparitia fungilor.

Unii bebelusi mai pot suferi reactii alergice nazale si de la pernele umplute cu pene sau de la paturicile de lana. Desi fumul de tigara nu cauzeaza alergiile, el le poate agrava.


Cum imi pot da seama daca bebelusul are alergie nazala sau este doar o raceala de toamna?


img/director_img/nose_cleanset.jpg Pentru ca simptomele alergiilor nazale sunt atat de asemanatoare cu cele ale racelii sezoniere (bebelusului ii curge nasul, are ochii umezi, tuseste, are congestie nazala, stranuta) poate fi foarte greu sa iti dai seama de diferenta dintre ele. Exista totusi cateva simptome specifice alergiilor.

Pune-ti urmatoarele intrebari pentru a-ti da seama daca bebelusul tau sufera de alergie nazala:


dot Ti se pare ca bebelusul tau sufera mereu de o raceala? Racelile comune trec in decurs de o saptamana sau zece zile, alergiile nu trec.
dot Nasul bebelusului tau este mereu infundat?
dot Bebelusul tau isi misca, sterge sau impinge nasul in sus ca si cum ceva in aer il deranjeaza?
dot Mucusul care ii curge din nas este transparent si subtire (spre deosebire de galben sau verzui si vascos ca la raceala)?
dot Ti se pare ca stranuta des?
dot Are constant ochii rosii si umezi?
dot Pielea de sub ochi este inchisa sau mov la culoare? Pielea de pe corp ii este iritata sau rosie?
dot Respira pe gura?
dot Are o tuse seaca?

Daca ai raspuns cu da la una sau mai multe dintre intrebarile de mai sus, exista sanse ca bebelusul tau sa fie alergic la ceva din mediul in care traieste. Bebelusii care au alergii nazale au riscuri mai ridicate de a suferi si de infectii ale urechii, astm si infectii ale sinusurilor.


 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre