Alergiile de primavara. Tine-le departe de bebelusul tau

/ / Modificat: 2009-01-30
Alergiile de primavara. Tine-le departe de bebelusul tau

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Alexia Poenaru

De mai bine de o saptamana iti tratezi bebelusul impotriva racelii si te intrebi de ce inca ii mai curga nasul si continua sa stranute. Cea mai probabila cauza o reprezinta alergiile de primavara.

Polenul, mucegaiul, parul diferitelor animale sau praful sunt factori daunatori care pentru unele persoane actioneaza ca si alergeni. Sistemul lor imunitar percepe acesti factori ca pe unii extrem de periculosi. Reactiile difera de la organism la organism, acestea putand fi doar deranjante, dar mergand, de asemenea, si pana la a pune in pericol viata respectivei persoane.

Copiii alergici, in prima faza, experimenteaza simptome precum mancarimi, nas infundat, ochi umezi si rosii, mancarimi la nivelul ochilor, mancarimi la nivelul urechilor, senzatia de mancarime in cerul gurii sau chiar in gat. In general, bebelusii reactioneaza la aceste simptome prin scarpinarea nasului sau a ochilor cu partea exterioara a mainii. Bebelusii astmatici vor simti o intensificare a simptomelor datorita polenului care apare primavara sau in prezenta altor alergeni, cum ar fi parul de animale.

 img/director_img/bebe_masinuta.jpgSpune adio alergiilor!

Nu exista un tratament usor si sigur impotriva alergiilor, dar iti poti ajuta bebelusului sa nu mai experimenteze simptomele alergiilor evitand contactul cu diferitii alergeni. Pentru a impiedica contactul cu polenul, evita sa iesi cu bebelusul afara dimineata foarte devreme, tine geamurile inchise la masina si la casa si schimba bebelusul de hainele cu care a fost afara imediat ce va intoarceti inauntru.

Daca bebelusul tau este alergic la un factor din casa, precum parul de animale sau mucegaiul, incearca cateva dintre sfaturile noastre de curatenie de primavara. Fa ordine in casa si sterge praful de doua ori pe saptamana. Tine animalele de companie departe de camera bebelusului si curata peretii cu o carpa umeda pentru a indeparta eventualele fire de par sau praf. Posteaza filtre antialergice la dispozitivele de incalzire si racire a aerului.

Sterge interiorul frigiderului cu otet pentru a elinima mucegaiul. Atunci cand curatenia de primavara nu reuseste sa scape bebelusul de simptomele unei alergii, medicul este cel care te poate ajuta. Mai intai este identificat alergenul care este cauza afectiunii si apoi se recurge la evitarea acestuia si la alegerea unui tratament potrivit.
 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre