10 pasi pentru o piele sanatoasa in timpul iernii!

/ / Modificat: 2012-12-01
10 pasi pentru o piele sanatoasa in timpul iernii!

Micutul tau are nevoie de o ingrijire deosebita si de o rutina completa care sa ii protejeze pielea cu ingrediente naturale, mai ales in timpul iernii.

Temperaturile scazute si vantul pot determina uscarea pielii bebelusilor mai mult decat in restul anului, asa ca este nevoie de ingrijire speciala pentru sezonul rece.

NIVEA Baby vine in ajutorul mamicilor cu 10 recomandari usor de pus in practica, dar foarte eficiente pentru a evita uscarea excesiva a tegumentului:

1. Nu supraincalziti locuinta, aerul din incapere nu trebuie sa fie uscat, dimpotriva, este chiar indicat sa folositi pe timpul iernii un umidificator.

2. Baita bebelusului nu trebuie sa fie prea lunga, prea fierbinte sau prea des efectuata.


Pentru un bebelus cu piele uscata baia trebuie sa dureze 10-15 min, la temperatura de aproximativ 36 de grade si poate fi facuta la 2-3 zile.

3. Pielea ar trebui curatata delicat, pentru a nu indeparta lipidele si elementele hidratante de la suprafata acesteia. Pentru aceasta trebuie sa folositi solutii de curatare fara sapun, iar pentru imbaiere sunt indicate produsele cu un continut ridicat de lipide pentru a reface bariera naturala a pielii.

Recomanarea noastra este folosirea lotiunii de spalare din cap pana in picioare NIVEA Baby Pure & Sensitive care are o formula speciala fara alcool, coloranti si sapun, curata delicat si protejeaza pielea uscata si sensibila, actionand eficient impotriva deshidratarii.


4. Hidratati intensiv si regulat pielea bebelusului; in cazul pielii uscate si foarte sensibile este afectata functia de bariera naturala de protectie.  Laptele de corp NIVEA Baby Pure&Sensitive hidrateaza, calmeaza si protejeaza pielea uscata si sensibila, iar formula speciala cu acizi grasi Omega-6 reface rezerva de lipide a pielii.

Dupa fiecare baita, dar si de 1-2 ori pe zi in timpul zilei folositi un lapte de corp care sa ajute la refacerea rezervei de lipide proprii acesteia. Recomandarea noastra este laptele nutritiv NIVEA Baby Pure & Sensitive.
 
 
5. Folositi produse cosmetice hipoalergenice, fara parfum, coloranti sau conservati. Gandindu-se la nevoile speciale ale bebelusilor, NIVEA Baby a creat gama Pure & Sensitive, pentru ca ei sa beneficieze de secretele naturii si de o ingrijire completa si intensiva, prin produse cu ingrediente naturale: cu 0% parabeni, coloranti si alcool si 100% ingrijire si delicatete.


6. Evitati folosirea hainutelor din fibre aspre sau sintetice care pot produce iritatii, bumbacul si inul fiind mai indicate.


7. Este recomandat sa spalati hainutele cu un detergent special pentru bebelusi si, cel mai important, sa le clatiti foarte bine.


8. Hidratati bebelusul prin cresterea administrarii de lichide: lapte, apa, ceai.


9. Hainutele nu trebuie sa fie prea groase, pentru a nu transpira sau prea stramte, pentru a putea lasa pielea sa respire.


10. In sezonul rece folositi o crema de protectie mai ales pentru zonele unde pielea este extrem de uscata sau exista iritatii.

Recomandarea noastra: crema intensiva SOS NIVEA Baby Pure & Sensitive Cream care contine acizi grasi Omega-6, derivati din extract de primula. Crema nu contine alcool, coloranti sau parabeni, iar continutul de panthenol si untul de shea calmeaza pielea bebelusului, lasand-o moale si catifelata.


 
Tocmai de aceea NIVEA Baby iti ofera o gama care are grija de micutul tau din cap pana in picioare, de cand se trezeste si pana adoarme, mai ales in timpul iernii! NIVEA Baby Pure & Sensitive a fost creata special pentru pielea uscata si sensibila a bebelusilor, in colaborare cu medici dermatologi si pediatri.


Gama NIVEA Baby Pure & Sensitive le ofera celor mici secretele naturii si o ingrijire completa, prin produse cu ingrediente naturale: cu 0% parabeni, coloranti si alcool si 100% ingrijire si delicatete.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre