Lotiune sau ulei pentru bebelusi? Ce sa alegi pentru pielea delicata a micutului tau

/ / Modificat: 2015-07-28
Lotiune sau ulei pentru bebelusi? Ce sa alegi pentru pielea delicata a micutului tau

Lotiune sau ulei pentru bebelusi? Ce sa alegi pentru pielea delicata a micutului tau

Mamicile din lumea intreaga se confrunta cu o dilema importanta in privinta ritualului de ingrijire corecta a unui copil mic: ce ar fi mai bine sa foloseasca, lotiune sau ulei pentru bebelusi? Raspunsul este simplu: ambele produse prezinta propriile avantaje si sunt la fel de eficiente, atunci cand raspund nevoilor specifice ale pielii unui bebelus.

In timp ce lotiunea pentru bebelusi hidrateaza pielea subtire si delicata a celor mici, uleiul o ajuta sa retina mai bine umiditatea in interior. Iata de ce ambele produse sunt recomandate in cadrul ritualului de ingrijire a pielii bebelusilor, utilizate separat sau simultan. Amandoua sunt esentiale pentru sanatatea pielii celor mici, cata vreme ai grija sa contina ingrediente sigure si delicate.

Cand sa folosesti lotiunea pentru bebelusi

Lotiunea pentru bebelusi este un produs destinat ingrijirii pielii imature, continand o serie de ingrediente (apa, emolienti etc.) si alte elemente menite sa ii confere o textura placuta, culoare si un miros discret. 

Lotiunile pentru bebelusi sunt concepute pentru a curata, hidrata si proteja pielea bebelusilor. Aceste produse au la baza o formula special creata pentru a fi blanda cu tesutul cutanat al celor mici. 

Astfel, poti sa utilizezi lotiunea pentru bebelusi pentru a curata pielea micutului tau, aplicand-o pe un prosop de bumbac si, desigur, dupa fiecare baita, pentru o hidratare optima a intregului corp. De altfel, gratie compozitiei lor delicate si proprietatilor de curatare, lotiunile pentru bebelusi sunt folosite deseori chiar si de catre adulti, pentru curatarea pielii sau chiar pentru demachiere.

Incearca Lotiunea Johnson’s® Baby (pentru bebelusul tau sau pentru tine), dovedit clinic a fi blanda si delicata, cu un miros proaspat si un efect de catifelare si netezire a pielii. Formula ei originala curata delicat si hidrateaza pielea bebelusului, fiind in acelasi timp si hipoalergenica. 

Cand sa folosesti uleiul pentru bebelusi

Uleiul pentru bebelusi este recomandat in special pentru masajul bebelusului, intrucat permite mainilor sa alunece usor pe piele, astfel incat cel mic sa nu resimta niciun disconfort. La o simpla vizita prin magazine o sa gasesti o gama larga de produse cu mentiunea pe eticheta "special pentru pielea sensibila a bebelusilor". 

Atunci  cand alegi un ulei pentru bebelusi, ai grija sa citesti eticheta cu atentie si sa optezi pentru un brand care a dovedit de-a lungul timpului ca este sigur pentru acest tip de utilizare. Poti sa aplici uleiul prin masarea usoara a pielii umede a micutului tau imediat dupa baita, pentru un efect intens de hidratare.

Uleiul este aproximativ de doua ori mai hidratant decat lotiunea, de aceea este ideal in cazul in care bebelusul tau are o piele uscata, cu tendinte de descuamare sau predispozitie la probleme cutanate specifice varstei.

Dupa baita sau inainte de masaj, aplica putin ulei in palma si maseaza pana simti ca se incalzeste, apoi aplica-l pe pielea  bebelusului. Un avantaj important al uleiului este ca formeaza o bariera protectoare la nivelul dermei, facilitand mentinerea nivelului optim de hidratare mai mult timp.

De pilda, uleiul de corp Johnson’s® Baby, hipoalergenic si testat dermatologic, creeaza o bariera de protectie usoara a pielii, fiind special creat pentru pielea nou-nascutului. Este ideal pentru masaj si poate fi folosit de toti membrii familiei pentru o ingrijire perfecta a pielii!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijirea pielii bebelusului Ingrijire delicata pentru bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre