Cum sa ingrijesti parul bebelusului

/ / Modificat: 2015-06-30
Cum sa ingrijesti parul bebelusului

Cum sa ingrijesti parul bebelusului

Parul bebelusului tau are nevoie de o ingrijire speciala, deoarece este mai fin si mai delicat decat cel al unui adult. Scalpul este si el mai sensibil la varste fragede, ceea ce inseamna ca este foarte important sa tii cont de o serie de precautii de baza privind spalarea si ingrijirea corecta a parului micutului tau. 

Orice forma sau lungime ar avea dupa nastere, parul unui bebelus sufera mai multe modificari de-a lungul copilariei, avand cateva caracteristici si reguli de ingrijire esentiale. Fiecare parinte trebuie sa tina cont de ele, pentru a stimula cresterea lui si a transforma spalatul pe cap intr-o experienta placuta si relaxanta pentru cel mic.

Ce trebuie sa stii despre parul bebelusului tau

Inainte de toate, trebuie sa stii ca incepand de la nastere, parul cade in decursul primelor 2-3 luni, pe fondul transformarilor hormonale prin care trece organismul in aceasta perioada, pentru a fi inlocuit de fire capilare noi. 

Parul cel "nou" are nevoie de cateva luni bune pentru a incepe sa creasca corespunzator. Daca in primele luni de la cadere, parul creste destul de incet, de la varsta de 9 luni vei constata o imbogatire accentuata si brusca a podoabei lui capilare. Noile fire de par au o alta nuanta decat la nastere, iar textura acestora se poate schimba si ea semnificativ.

In tot acest proces de transformare continua a parului bebelusului tau, ingrijirea pe care o oferi scalpului si podoabei lui capilare joaca un rol esential in cresterea unui par sanatos si frumos.

Cum sa speli corect parul bebelusului tau

Cea mai importanta forma de ingrijire a parului bebelusului tau este spalarea corecta a acestuia. Pana la un an, micutul tau are parul rar si scurt, asadar nu necesita spalare zilnica. Este suficient sa fie spalat o data la cateva zile sau la un interval recomandat de medicul pediatru (in functie de nevoile specifice ale celui mic). 

Ai mare grija la zona moale a capului, deoarece fontanelele nu sunt inchise in totalitate, iar presiunea prea mare la samponare ar putea fi periculoasa. Maseaza usor scalpul cu spuma samponului, iar ca sa eviti incurcarea parului, piaptana-l inainte de baita. 

Alegerea samponului este si ea foarte importanta pentru ingrijirea corecta a parului bebelusului. Opteaza pentru unul special facut pentru copiii mai mici de un an, care sa contina ingrediente naturale, sa impiedice lacrimarea si sa nu aiba in compozitie substante toxice. Atunci cand alegi samponul pentru bebelusul tau trebuie sa ai grija sa nu contina sapun si alcool, sa fie hipoalergenic si testat dermatologic.

Samponul JOHNSON’S® Baby este intotdeauna o alegere sigura pentru spalarea bebelusilor, datorita bine-cunoscutei formule FARA LACRIMI®. La fel de delicat cu ochii precum apa pura, este ideal pentru curatarea parului bebelusului, lasandu-l matasos si cu un parfum proaspat.

Daca parul bebelusului tau are tendinta de incurcare, atunci foloseste Samponul JOHNSON’S® Baby PENTRU PIEPTANARE USOARA/ FARA PAR INCURCAT®, imbogatit cu balsamuri delicate, care ajuta la descurcarea parului, facand pieptanarea acestuia mult mai usoara.

Pentru a-i induce micutului tau o stare propice de somn, ai nevoie de Samponul de relaxare JOHNSON’S® Baby, cu extract de levantica despre care stii deja cu siguranta ca are proprietati relaxante. 

Daca vrei ca parul bebelusului tau sa fie mai stralucitor, spala-l cu Samponul cu musetel JOHNSON’S® Baby, mai ales daca bebelusul tau are parul blond sau deschis la culoare. Musetelul ii va da un luciu fermecator!

Tot pentru o descurcare usoara a parului celui mic, poti folosi Spray-ul balsam JOHNSON’S® Baby PENTRU PIEPTANARE USOARA/ FARA PAR INCURCAT®, delicat cu ochii bebelusului si usor de aplicat prin pulverizare. 

Este foarte important sa fii atenta cu capul bebelusului tau si atunci cand ii clatesti parul sa eviti sa-i curga apa pe fata. Totusi, ai grija sa il clatesti bine pentru a evita iritarea scalpului din cauza samponului ramas in par.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijirea pielii bebelusului Ingrijire delicata pentru bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre