SLS si SLES. Substante care nu au ce sa caute in igiena ta intima

/ / Modificat: 2009-11-10
SLS si SLES. Substante care nu au ce sa caute in igiena ta intima

Sodium Lauryl Sulfate (SLS) si Sodium Laureth Sulfate (SLES) sunt doua substante chimice, mai exact detergenti, care sunt folosite in toate produsele de curatare a pielii. Studii recente au demonstrat nocivitatea acestor doua substante – ele sunt absorbite de piele si ajung la organele vitale ale corpului: creier, inima, ficat si plamani.

Folosirea zilnica a unor produse de curatare care contin aceste doua substante duce la aparitia unei concentratii crescute de reziduuri cu efecte devastatoare pentru intregul organism.

Efectele negative ale acestor substante

Efectele negative variaza de la iritatii ale pielii pana la fluctuatii dramatice ale hormonilor. SLS-ul este recunoscut pentru capacitatea de a se "travesti" efectiv in estrogen, cauzand astfel un adevarat haos hormonal care va afecta in special glanda tiroida si ducand la efecte precum infertilitate, probleme menstruale si menopauza timpurie.

Aceasta substanta poate afecta inclusiv corneea, ducand la probleme permanente de vedere. SLS si SLES au fost legate inclusiv de aparitia cancerului deoarece pot sa deterioreze fiecare structura celulara.

Asa ca daca aceste substante chimice pot afecta sanatatea fiecarui om, ca femeie insarcinata, trebuie sa ai o grija insutita si sa alegi produse de igiena corporala si intima care nu contin SLS si SLES.

Gelul pentru igiena intima

Din gama Vita Age Mamma ai la dispozitie un Gel pentru igiena intima (conceput pentru a restabili nivelul normal de aciditate a mucoasei vaginale).

Acest gel pentru igiena intima este imbogatit cu extracte naturale de migdale si orez, iar pH-ul sau aduce la limite normale aciditatea mucoaselor si a pielii, ajutand la refacerea barierelor naturale de aparare. Se foloseste precum un gel normal pentru igiena intima, o data sau de doua ori pe zi. S

e recomanda folosirea gelului pentru o curatare blanda a mucoaselor genitale, pentru prevenirea iritatiilor, a inflamatiilor, pruritului si mirosului neplacut din aceasta zona delicata a corpului. Produsul nu contine parabeni, coloranti sintetici, petrolati, alergeni, SLES, SLS, proteine animale, siliconi, alcool si etoxilati (PEG/POE). Produs testat dermatologic si cu nichel.

Articole recomandate

Citeste si despre