Proteine si calciu in pachetelul de scoala al copilului

/ / Modificat: 2013-04-04
Proteine si calciu in pachetelul de scoala al copilului

Pachetelul de scoala al copilului este o gustare importanta a zilei, din care scolarul trebuie sa primeasca nutrienti esentiali pentru cresterea lui, dar si energia de care are nevoie pentru a face fata solicitarilor intelectuale si fizice. Proteinele si calciul sunt doua dintre substantele nutritive care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica a prichindelului. Iata cum poti strecura alimentele cu proteine si calciu in cateva gustari delicioase pentru pachetelul copilului!

Sandwich cu branza si salata verde

Sandwich-urile cu branza sunt cele mai simple idei pentru pachetelul de scoala al copilului. Pe langa faptul ca ai de optat intre foarte multe sortimente de branzeturi delicioase: telemea (vaca, capra, oaie), branzica de vaci, crema de branza etc., le poti combina cu o multime de legume proaspete.

Poti folosi produsele Ceva Fin de la Delaco, branza cottage sau chiar Miez de lapte mic (75g), in functie de tipul de branza care ii place mai mult prichindelului tau.

De exemplu, sandwich-urile cu branza si salata verde, castraveti si rosii, reprezinta surse bogate de calciu si proteine in alimentatia copilului. Daca inlocuiesti in mod istet  frunzele de salata verde cu cele de spanac, atunci vei furniza copilului si mai multe proteine.

Sandwich cu unt de arahide

Pe langa gustul dulceag si delicios, untul de arahide este o sursa bogata de nutrienti pentru sanatatea copilului. Contine o cantitate semnificativa de proteine. Merita introdus in pachetelul de scoala al copilului sub forma de sandwich-uri, pe felii de paine din cereale integrale.

Sandwich cu crema de branza si miere

Mierea este un aliment bogat in proteine, iar daca prepari sandwich-urile copilului cu paine din cereale integrale si crema de branza, atunci vei furniza micutului o gustare delicios de dulce si bogata atat in proteine, cat si in calciu. Poti folosi produsele Ceva fin de la Delaco.

Sandwich cu oua fierte si branza

Ouale au un continut proteinic crescut si sunt alimentele care au proteinele cele mai de calitate. Printre alte substante nutritive esentiale, ouale contin si calciu, atat de necesar in cresterea copilului.

Integreaza ouale fierte in gustarile pentru scoala ale copilului in sandwich-uri delicioase cu branza, masline si alte legume proaspete. Maslinele contin proteine, branza este bogata in calciu, iar daca mai adaugi cateva frunze de salata verde si o rosie, ai creat un sandwich plin de vitamine si minerale esentiale pentru micutul tau.

Sandwich cu piept de pui si legume

Pieptul de pui este un aliment bogat in proteine, iar combinat intr-un sandwich cu salata verde sau frunze de spanac bogate in calciu, asigura copilului necesarul de nutrienti esentiali pentru o zi solicitanta de scoala.

Sandwich cu somon fume si salata verde

Daca ai noroc si pestele face parte dintre preparatele preferate ale copilului, atunci sandwich-ul cu cateva fasii de somon fume si salata verde ar putea face parte din meniul saptamanal al copilului la scoala. Pe langa acizii grasi Omega 3 pe care somonul ii contine, este bogat in proteine, iar salata verde asigura un aport substantial de calciu, combinatia dintre ele fiind extrem de benefica pentru sanatatea lui.

Iaurt si fructe oleaginoase (alune, migdale, nuci)

Daca prichindelul tau s-a saturat de sandwich-uri la pachet, atunci orienteaza-te catre alt tip de gustari care sa ii asigure aportul de proteine si calciu de care are nevoie. Iaurtul combinat cu fructe oleaginoase este alegerea cea mai sanatoasa, satioasa si hranitoare de care are nevoie copilul la scoala.

Tu cum reusesti sa integrezi proteinele si calciul in pachetelul de scoala al copilului? Spune-ne ideile tale in sectiunea de comentarii de mai jos.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Delaco Crema de branza Sandvis Retete pentru copii Alimentatie copii Pachetel scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre