Cum sa fii un bun Spiridus al Mosului: 8 locuri in care poti ascunde cadourile!

/ / Modificat: 2015-12-10
Cum sa fii un bun Spiridus al Mosului: 8 locuri in care poti ascunde cadourile!

In luna decembrie, spiritul de detectiv al copiilor se activeaza, si misiunea incepe: gasirea cadourilor de Craciun! De pe la 4-5 ani incolteste in mintea copiilor indoiala in ceea ce priveste existenta lui Mos Craciun, asa ca incep sa caute dovezi care sa le confirme suspiciunile.

Fie ca sunt fetite sau baietei, curiozitatea ii va face sa scotoceasca in fiecare colt al casei. Pentru ca... ce ii poate da de gol pe parinti, daca nu chiar cadourile pe care ar trebui sa le aduca Mosul? 

In functie de dimensiunile cadourilor, exista cateva locuri cheie atat in casa, cat si in afara ei, in care poti piti cadourile de Craciun. Am ales, spre exemplu, seturile Play-Doh, care au dimensiuni diferite si pot fi ascunse in locuri diferite.  

Cadourile mari, acasa ori la prieteni

Cel mai sigur loc in care poti ascunde jocurile sau jucariile de dimensiuni mai mari, cum este si setul Play-Doh Pizza Party, este chiar acasa, ori in casa prietenilor. Iata cateva exemple:

  • Podul casei, pivnita sau garajul - daca stai la casa, ai tras lozul norocos cel putin in privinta ascunzisurilor de cadouri! Asta pentru ca, in majoritatea caselor exista aceste trei locuri in care copiii mai mici de 6 ani nu au voie sa mearga, mai ales de unii singuri: podul casei, pivnita sau garaj. Acestea sunt locurile ideale in care poti ascunde cadourile cumparate pentru cei mici, fara sa-ti faci griji ca micii exploratori le vor gasi.
  • Valizele – de multe ori prea mari pentru a le putea manui, sau pur si simplu asezate in locuri care nu sunt la indemana copiilor, valizele sunt o alta optiune perfecta pentru ascunderea cadourilor. In interiorul lor, darurile pot fi depozitate in siguranta, departe de ochisorii curiosi.
  • Pe dulapuri sau sub pat – cutiile simple din carton sau cele in care au fost ambalate electrocasnicele nu reprezinta un interes pentru copii. Asta pentru ca, in viziunea lor, cadourile de la „Mosul” vin in cutii colorate si frumos ambalate. Asadar, fie ca pui cadourile in cutii de carton pe dulap, fie sub pat, ele nu vor ridica niciodata un semn de intrebare pentru copii.
  • In casa altor rude sau prieteni – pentru ca aceasta varianta sa poata fi luata in considerare, este necesar ca acestia sa nu aiba, la randul lor, copii. Totusi, in cazul in care este posibil, casa rudelor sau a prietenilor este ideala pentru a pastra cadourile voluminoase pana in ajunul Craciunului.

Cadourile mici, in masina sau la birou

In cazul jucariilor de dimensiuni mai mici, asa cum sunt cutiutele simple de Play-Doh, situatia nu mai este la fel de complicata. Acestea pot fi pitite cu usurinta acasa ori la birou, fara sa incurce. Iata cateva sugestii:

  • La birou – poti tine pachetele mai mici in sertarul personal ori in dulap, acolo unde nu te incurca. Mare grija, insa, daca vine cel mic in vizita si stii ca este curios din fire. 
  • In masina – portbagajul sau torpedo-ul sunt doua locuri la care cei mici nu prea au acces. Totusi, trebuie sa ai mare grija la ochii vigilenti ai copiilor, este suficient sa vada cadoul pret de cateva secunde pentru a te deconspira. Astfel, cel mai bine este sa invelesti cadoul intr-o punga de unica folosinta, inchisa la culoare sau un ziar. Acestea nu i-ar starni curiozitatea. 
  • In sertarele cu lenjerie – de obicei, micutii aleg sa caute cadourile in dulapurile de dimensiuni mari. Asta pentru ca, probabil, se asteapta sa primeasca daruri voluminoase, pe masura cuminteniei lor. Asadar, pachetele de dimensiuni mici pot fi ascunse si in sertarele de lenjerie ori cele cu prosoape, in care oricum nu  obisnuiesc sa umble fara permisiunea parintilor. 
  • In bucatarie – bucataria este un alt loc in care cei mici nu petrec prea mult timp asa ca este locul perfect pentru ascuns cadouri. De preferat sunt dulapurile sau sertarele situate la inaltime si rar utilizate. 

Acestea sunt cateva idei de locuri in care poti ascunde cadourile. Daca vrei sa castigi un premiu special pentru fetita ta, precum unul dintre cele doua seturi de mai sus (pe care acum stii si unde sa le ascunzi), intra aici si participa la concurs. Te asteptam cu super-premii pentru copii: figurine Transformers, jocuri Hungry Hungry Hippos, seturi My Little Pony sau seturi Play-Doh!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri craciun fetite Cadouri craciun baietei Mos Craciun

Articole recomandate

Citeste si despre