Perioada aceea cand totul se intampla pentru prima data

/ / Modificat: 2015-04-10
Perioada aceea cand totul se intampla pentru prima data

Toate lucrurile care se intampla pentru prima data, indiferent cat de nesemnificative ar fi ele, sunt de nepretuit pentru ca sunt primele experiente de familie traite de proaspetii parinti alaturi de micutul lor. 

Valul de emotii ce insoteste primele momente este la fel de mare fie ca urmeaza sa devii parinte, doar ce ai devenit sau ai deja experienta in domeniu.  

Primul moment cand viitorii parinti isi vad bebelusul este sonograma din timpul sarcinii. Este prima data cand parintii aud inima bebelusului. De obicei, momentul este atat de emotionant incat parintii vor sa ia sonograma acasa si o pastreaza ca pe cea mai pretioasa amintire. 

"Fie ca este pentru prima data, pentru a doua sau a oricata oara, sarcina insasi genereaza o multime de emotii, ganduri si intrebari. Pe langa asta, imediat ce o femeie ramane insarcinata, toti cei din jurul ei incep sa o bombardeze cu sfaturi, iar cel mai fecvent este . Ei bine, contrar asteptarilor, stresul job-ului, al activitatilor de zi cu zi, cu care esti asa de obisnuita nu este de natura sa influenteze bebelusul. intarzierile in trafic, dead-line-urile stranse de la serviciu, curatenia casei, gatitul nu pun nici un pericol asupra copilului. Daca nu lucrezi intr-un mediu toxic sau in frig ori caldura excesiva, tu si bebe veti fi perfect sanatosi." – Cristiana Haica, psiholog, expert Pampers

Sentimentul de anticipare si nerabdare pana la venirea pe lume a celui mic este unul foarte bine cunoscut  de parinti. Odata ce bebelusul a venit pe lume, urmeaza o emotie continua e primelor momente experimentate impreuna zi de zi. Pentru un proaspat parinte, nimic nu e  mai frumos decat sa traiasca toate aceste prime dati alaturi de copilul sau.   

"Unul dintre cele mai placute momente petrecute cu proaspatul membru al familiei este reprezentat de baia zilnica si aplicarea unei creme hidratante dupa baie, sub forma unui masaj usor. Astfel, vei mentine igiena adecvata si hidratarea pielii bebelusului, bucurandu-te totodata de una dintre cele mai emotionante experiente in procesul de cunoastere dintre tine si bebelusul tau." – Alina Cascaval, dermatolog, expert Pampers

In acelasi timp parintii mai experimentati trec prin nostalgia amintirii primelor momente din calatoria lor ca familie. 

Pentru a celebra primele momente traite in familie, Pampers a adunat in clipul "Prima data", cateva dintre cele mai importante si frumoase momente pe care parintii le traiesc alaturi de copiii lor. 

Lasa-te inspirata de clipul "Prima data" si impartaseste cu noi unul dintre primele momente experimentate de tine alaturi de micutul tau: 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre