Cum alegem marsupiul pentru micutul nostru?

/ / Modificat: 2017-04-11
Cum alegem marsupiul pentru micutul nostru?

Utilizarea unui marsupiu iti permite tie ca parinte sa ai contact in permanenta cu micutul tau. Acesta este un aspect pozitiv pentru ambele parti (purtator si purtat), in special in primele saptamani de la nastere, cand atat mami cat si bebe simt depotriva lipsa relatiei intense pe care au avut-o in timpul sarcinii.

Iata motivele reale pentru care un marsupiu poate imbunatati multe aspecte ale relatiei parinte-copil:

1. Daca bebelusul s-a nascut la termen si nu exista vreo temere cu privire la sanatatea acestuia, utilizarea imediata a unui marsupiu amplifica senzatiile unei stari de bine, datorate contactului dintre cei doi.

2. Expertii spun ca pozitionarea nou-nascutului intr-un marsupiu poate reduce starea de iritabilitate a acestuia, poate calma colicile, dar poate diminua si riscul aparitiei depresiei post-partum pentru mamici.

3. Utilizarea imediata a unui marsupiu are un impact pozitiv, imediat si durabil asupra mamei. Mentinerea bebelusului in contact direct cu mama amplifica dorinta acesteia de a-si proteja si ingriji micutul deoarece creste increderea in abilitatile sale de a gestiona, intelege si satisface nevoile unui nou-nascut.

4. Pentru tatici, utilizarea unui marsupiu reprezinta o oportunitate de a fi aproape de cel mic si, mai cu seama, de a se cunoaste reciproc. Aceasta experienta produce aceleasi efecte pozitive ca in cazul mamei, deoarece momentul apropierii dintre cei doi este unul unic si special, astfel incat, inca de la inceput, se va dezvolta legatura tata-copil si recunoasterea timpurie a figurii paterne.

Iata ce calitati ar trebui sa aiba un marsupiu:

1. Sa fie ergonomic:

- Un nou-nascut trebuie sa poate fi sustinut in marsupiu in pozitia “M” sau tip “broscuta”;

- Pe de alta parte, si pentru parinte trebuie sa fie cat mai usor de purtat, oferind acestuia suport atat pentru spate, cat si abdominal, pentru o distribuire optima a greutatii copilului;

- Daca nu ai suficiente informatii cu privire la un marsupiu, tot ceea ce trebuie sa faci este sa accesezi site-ul hipdysplasia.org, site-ul Institutului international pentru displazia soldului la nou-nascut si copii din Orlando, Florida, care testeaza si ofera atestare pentru marsupiile ergonomice.

HIP-DYSPLASIA-STATEMENT

2. Functionalitate: in ziua de azi, ne dorim produse cat mai versatile, asa ca un marsupiu cu mai multe modalitati de pozitionare a copilului a devenit un “must have”.

Iata si pozitiile unui tip de marsupiu pentru care parintii opteaza cel mai des:

- Cu fata catre parinte (acest tip de pozitionare faciliteaza alaptarea);
- Cu fata la sensul de mers;
- In spatele parintelui (pentru copiii mai mari).

marsupiu-chicco

3. Usor de curatat: este recunoscut talentul celor mici de a murdari totul in jurul lor, asa ca de ce marsupiul ar fi o exceptie? In aceste conditii este bine sa cautati un marsupiu care se poate curata in masina automata de spalat.

Chicco a dezvoltat o serie de astfel de marsupii ergonomice, atestate de catre Institutul International pentru displazia soldului din Orlando, Florida si esti invitat sa il testezi. Parintii care nu au facut cunostinta cu aceste produse, le pot vizualiza accesand linkurile de mai jos sau le pot testa in magazinele Chicco.

marsupii

Marsupiu Chicco Close to You SandShell, 0luni / Marsupiu Chicco Easy Fit, Power Blue, 0luni+

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Marsupii bebelusi Portbebe

Articole recomandate

Citeste si despre