De ce sa ramai insarcinata in luna iulie si cand se va naste copilul

/ / Modificat: 2022-07-25
De ce sa ramai insarcinata in luna iulie si cand se va naste copilul

Daca iti doresti un copil, luna iulie poate fi luna care iti va aducea marea bucurie, pe care o astepti de mult timp. Iata care sunt avantajele si dezavantajele de a ramane insarcinata in luna iulie, precum si ce zodie urmeaza sa aiba copilul.

Avantajele si dezavantajele de a ramane gravida in iulie

In emisfera nordica iulie este cea mai calduroasa luna a anului, ceea ce poate cauza unele neplaceri pentru femeile insarcinate. Dar iulie este si luna luminii, a orelor nesfarsite de soare si a vacantelor de vara, factori care favorizeaza conceptia.

O sarcina care debuteaza in luna iulie are mari avantaje pe care le vei descoperi pe tot parcursul sarcinii tale. Dar nu te vom minti. Exista si cateva mici dezavantaje, desi acestea vor fi uitate atunci cand vei vedea fata micutului copil.

Primul trimestru: august, septembrie si octombrie

Printre neplacerile tipice ale primului trimestru de sarcina se numara greata. Se estimeaza ca in jur de 80% dintre femeile insarcinate sufera de greturi matinale, iar acest lucru este foarte suparator. Greata se agraveaza odata cu caldura, asa ca, in functie de momentul exact al conceptiei, este posibil sa aveti doua dintre primele trei luni de sarcina in mijlocul verii, cu tot ceea ce presupune aceasta.

Oboseala si somnolenta, simptome comune in primul trimestru, pot, de asemenea, sa creasca in aceasta perioada a anului din cauza temperaturilor ridicate.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este ca, desi nu este interzis sa calatoresti in primul trimestru de sarcina (atata timp cat nu este o sarcina cu risc), nu este cel mai indicat, mai ales daca este vorba despre o calatorie pe distante lungi. De asemenea, tinet cont de faptul ca in primele saptamani va trebui sa mergi relativ des la medic pentru primele controale si teste de sarcina.

Dar nu e totul rau! Daca esti suficient de norocoasa sa ai un prim trimestru fara simptome (sau cel putin un prim trimestru fara simptome suparatoare), o sarcina in plina vara poate avea si aspecte pozitive. In primul rand, nu exista burtica care sa te deranjeze atunci cand este timpul sa te odihnesti sau sa te distrezi. Iar cele mai grele luni de sarcina, cand caldura ar fi si mai greu de suportat, vor fi in iarna, inceput de primavara.

Al doilea trimestru: noiembrie, decembrie si ianuarie

Femeile care raman insarcinate in luna iulie trec prin cel de-al doilea trimestru de sarcina intre noiembrie si ianuarie. Vacanta de Craciun va fi in centrul atentiei.

Cum volumul sarcinii in a doua parte a sarcinii nu este inca foarte mare, te vei putea bucura din plin de Craciun, o perioada care este magica in sine, dar acum este cu atat mai deosebita. 

Cu toate acestea, trebuie sa fii foarte atenta la mesele copioase si alimentele pe care le consumi, pentru a nu-ti pune sarcina in pericol. 

In cele din urma, nu uita sa ai o grija deosebita de sanatate in asezonul rece, deoarece racelile si gripa tipice acestei perioade a anului provoaca simptome foarte neplacute in timpul sarcinii, crescand si riscul de complicatii.

Al treilea trimestru: februarie, martie si aprilie

Ultima etapa a sarcinii va fi in prag de primavara. Veti observa cum zilele incep sa se lungeasca, temperaturile devin mai blande si… polenul va incepe sa-si faca simtita prezenta!

In lunile martie si aprilie, florile si arborii sunt in plin sezon de polenizare, ceea ce poate cauza alergii suparatoare.  Pentru persoanele alergice, in timpul sarcinii, acest sezon este cu atat mai suparator, mai ales ca medicamentele pentru alergii nu sunt compatibile cu sarcina.

In schimb, daca te numeri printre norocoasele care nu sufera de alergii, te poti bucura de plimbari si miscare in aer liber in cea mai frumoasa perioada a anului.

Daca micutul se naste in martie, inainte de data de 21, va fi in zodia Pesti. Daca se naste intre 21 martie si 20 aprilie, va fi berbec. Iar daca se naste dupa 20 aprilie, va fi Taur. 

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina avantaje

Articole recomandate

Citeste si despre