Sunt insarcinata?

/ / Modificat: 2012-11-12
Sunt insarcinata?
Intrebare:

- Este posibil ca dupa 2 cicluri menstruale normale sa mai existe riscul de sarcina? Este obligatoriu ca, pt a fi relevant, testul de sarcina sa fie efectuat dimineata la prima urina? Mi-am facut vreo 3 teste si toate au fost negative, dar nu le-am facut dimineata.

Raspuns:

Se poate intampla ca in primele luni de sarcina sa persiste menstruatia, chiar cu aparitie regulata, acest lucru datorandu-se unei dereglari hormonale (in momentul in care apare o sarcina, se schimba modul in care se succed secretiile hormonale, rolul acestor secretii fiind acum cel de a ajuta la intretinerea si dezvoltarea unei sarcini); insa trebuie sa va asigurati ca sangerarea pe care ati observat-o este intr-adevar menstra. 

O sangerare poate reprezenta simptomatologia clinica pentru o serie de afectiuni asociate sarcinii: o menstra survenita peste perioada de graviditate, un avort in curs, o dezlipire o trofoblastului (viitoarea placenta), o afectiune non-obstetricala asociata sarcinii (fibrom, neoplasm de col etc.), o sarcina extrauterina etc.

Aspectul metroragiei, modalitatea de aparitie, simptomatologia asociata sunt informatii importante in realizarea diagnosticului diferential. Pentru a avea o certitudine in acest sens cel mai bine este sa va prezentati la un cabinet de specialitate pentru un consult, eventual o ecografie, elemente ce pot confirma sau infirma diagnosticul de sarcina

Testul de sarcina, pentru a putea fi elocvent, se efectueaza dupa minim 10 zile de la contactul sexual considerat a fi fecundant. Majoritatea testelor de sarcina se bazeaza pe detectarea in urina a hormonilor specifici perioadei de gestatie, hormoni a caror concentratie este usor crescuta dimineata, de aceea se prefera efectuarea acestor teste in zori. 

Daca testele de sarcina astfel efectuate infirma prezenta unei sarcini si consultul ginecologic urmat de investigatiile considerate necesare (ecografia poate vizualiza o sarcina cel mai devreme la cinci saptamani de amenoree, dozarea din sange a ?-HCG-ului are valoare la 7-10 zile de la contactul sexual fecundant, de obicei preferandu-se compararea valorilor in dinamica pentru stabilirea diagnosticului) indica acelasi lucru, atunci puteti sta linistita. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ciclu menstrual in timpul sarcinii Sarcina menstruatie

Articole recomandate

Citeste si despre