Primele semne de sarcina

/ / Modificat: 2017-05-19
Primele semne de sarcina

Pana sa faca un test de sarcina sau sa viziteze medicul pentru a verifica daca este sau nu insarcinata, fiecare femeie prezinta simptome specifice primei perioade a sarcinii. Absenta ciclului menstrual este cel mai clar indiciu, dar mai sunt si alte manifestari ale corpului tau care-ti indica acelasi lucru: ca vei fi mamica. Urmareste care sunt cele mai clare, dar si neobisnuite indicii!

Poate ca unele dintre simptome nu ti-ar da de gandit ca este vorba tocmai de o sarcina, dar daca stii ca protectia ta a lasat de dorit si ca au existat contacte sexuale neprotejate cu partenerul tau, atunci este timpul sa analizezi atent simptomele si apoi sa te testezi pentru a vedea daca esti insarcinata.

Oboseala - daca te simti dintr-o data extrem de obosita, apatica, cazand dintr-o extrema in alta cu usurinta, atunci ai toate sansele sa fii insarcinata. Inainte de a trata oboseala cu bauturi energizante si cafea, fa-ti un test de sarcina

Lipsa poftei de mancare - te stiai o gurmanda inraita, iar acum parca nimic din ceea ce vezi in fata ochilor nu te mai atrage? Chiar si preparatele tale preferate iti provoaca greata? Aversiunea fata de mancare este unul dintre cele mai comune semne ale sarcinii.

Secretii vaginale abundente - odata cu instalarea sarcinii secretiile vaginale fiziologice incep sa fie din ce in ce mai dese si mai abundente. Cantitatea de secretie creste direct proportional cu avansarea sarcinii.

Insomnia - chiar daca manifesti destul de des aceasta incapacitate de a adormi, una dintre cauze ar putea fi chiar sarcina. Fii atenta, mai ales daca insomniile devin constante si pe o perioada mai lunga de timp decat de obicei.

Constipatia - din cauza hormonilor care sufera modificari odata cu instalarea sarcinii, digestia se ingreuneaza si apare constipatia. Este un semnal important, mai ales daca inainte nu aveai probleme de acest gen.

Cresterea in volum a sanilor si sensibilitatea lor - semnele timpurii ale sarcinii pot include modificari la nivelul sanilor - acestia se pot umfla (mari) si pot deveni sensibili la atingere. Aceste semne se mai pot manifesta si inainte de aparitia menstruatiei. Daca te afli in perioada ciclului menstrual in care acestea nu-si regasesc locul, motivul ar putea fi sarcina!

Urinari frecvente - in prima parte a sarcinii apare marirea uterului pentru a face loc dezvoltarii fatului, iar acest efect pune presiune pe vezica urinara, conducandu-te foarte des la toaleta.

Lipsa de aer (dispneea) - atunci cand raman insarcinate, femeile experimenteaza un disconfort respirator si se pot confrunta cu mici crize de lipsa de aer. Sunt reactii firesti cauzate de faptul ca femeile insarcinate au nevoie de mai mult oxigen, pentru ca trebuie sa transmita o parte si fatului.

Greata si voma - odata cu aparitia aversiunii fata de mancare, mai pot aparea chiar episoadele in care femeia vomita propriu-zis sau prezinta senzatii acute de greata; sunt unele dintre cele mai clare semne ca a aparut sarcina.

Sensibilitatea si sangerarea nasului - desi mai rar, aceste simptome pot aparea; poti constata dintr-o data ca ai un simt olfactiv mult mai bine dezvoltat si chiar sa observi ca apar mici sangerari.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Simptome sarcina Primele semne sarcina Primele simptome sarcina Semne sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre