Orice femeie isi doreste sa fie frumoasa. Unghiile false sunt sau nu sigure in timpul sarcinii?

/ / Modificat: 2022-01-03
Orice femeie isi doreste sa fie frumoasa. Unghiile false sunt sau nu sigure in timpul sarcinii?

Odata ce raman insarcinate, multe dintre femeile care inainte de sarcina obinuiau sa poarte unghii false, se intreaba acum daca acestea sunt sau nu sigure in aceasta perioada si daca se mai pot rasfata, macar din cand in cand, cu o manichiura ca la carte.

Prin urmare, am decis sa dezbatem acest subiect pentru a te ajuta sa iei mai usor decizia potrivita tie.

Sarcina poate schimba multe lucruri in viata unei femei. Odata ce o femeie afla ca este insarcinata incepe sa urmareasca ce mananca pentru a se asigura ca ii ofera bebelusului ei cele mai bune substante nutritive posibile. Pune mai mult pret pe odihna si pe linistea psihica si participa la toate vizitele necesare la medic. Si asta, deoarece prioritatea ei este sanatatea copilului si a sa.

Acest lucru nu inseamna insa ca o femeie trebuie sa uite complet cine este si ce ii place sau sa renunte la a se mai aranja. Chiar daca este insarcinata, o femeie trebuie sa aiba in continuare grija de ea, sa nu uite sa se aranjeze si sa se simta bine in propria piele. Este mai important ca niciodata sa faca lucruri pentru ea si sa se asigure ca este fericita. 

Exista o multime de femei care se bucura sa isi faca parul si unghiile, le ajuta sa se simta bine in pielea lor si parca le face sa treaca mai usor peste perioadele dificile. Acum, in timpul sarcinii, este mai important ca niciodata sa acorde atentie ingrijirii. Cu toate acestea multe femei se intreaba daca este in regula sa-si faca parul sau unghiile in aceasta perioada a vietii. 

Unghii false in timpul sarcinii?

Exista inca multe persoane care se intreaba daca o femeie trebuie sa isi faca unghiile in timpul sarcinii. Potrivit Baby Center, in timpul sarcinii, unghiile pot deveni mai slabe si pot fi predispuse la rupere, iar unghiile false pot duce la facilitarea acestui lucru. De asemenea, o femeie stie ca atunci cand bebelusul va veni pe lume s-ar putea sa nu mai aiba timpul, energia sau banii necesari pentru a se rasfata la fel de des, prin urmare rasfatul in timpul asrcinii este un moment de neratat.

In timp ce regula generala este ca este complet sigur sa iti faci unghiile cand esti insarcinata, exista cateva lucruri pe care viitoarea mamica ar trebui sa le stie din timp. Potrivit First Cry Parenting, una dintre cele mai mari ingrijorari legate de realizarea unghiilor in timpul sarcinii este reprezentata de vaporii din unghiile acrilice. In momentul punerii unghiilor false o femeie este mai expusa la niveluri mai ridicate de acetona si alte substante. Prin urmare, este o idee buna sa te asiguri ca te afli intr-o camera bine aerisita. Cel mai bine este sa gasesti un salon care foloseste ingredientele de metacrilat de etil (EMA), in loc de metacrilat de metil (MMA).

O alta precautie pe care trebuie sa o iei in seama este starea unghiilor. In timp ce pentru unele femei unchiile devin mai puternice in timpul sarcinii, pentru altele devin mai slabe. Daca unghiile sunt prea slabe, este indicat sa renunti la unghii false. Poti apela in schimb, la o manichiura semipermanenta sau la o manichiura clasica, care nu deterioreaza la fel de mult unghia.

Unghiile false nu sunt recomandate nici in mod normal femeilor care au unghii subtiri, deoarece pentru a fi puse, este necesar ca partea superioara a unghiei sa fie bine slefuita. Asta va duce la o subtiere si mai accentuata a unghiei naturale.

Prin urmare, daca unghiile sunt solide, nu au suferit modificari si nu devine incomod pentru tine, iti poti pune unghii false fara probleme, pe toata perioada sarcinii.

FOTO: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre