Sfaturi pentru sarcina pe care le poti ignora complet

/ / Modificat: 2022-06-02
Sfaturi pentru sarcina pe care le poti ignora complet

Intelepciunea populara a fost de mult depasita de stiinta, astfel ca unele sfaturi care le-au ajutat pe mamele si bunicile noastre in timpul sarcinii nu mai merita atentia noastra. Ca si leacurile babesti care nu mai sunt relevante, iata unele sfaturi comune pentru sarcina pe care le poti ignora total.

Trebuie sa eviti pestele

Pestele crud si pestele cu continut ridicat de mercur sunt factori de risc care merita atentia ta. Totusi, interzicerea oricarui tip de peste din alimentatia din timpul sarcinii este o exagerare inutila. Doua portii de peste bogat in acizi grasi omega-3, in special somon. Tonul la conserva in suc propriu si crevetii sunt alte optiuni bune.

Nu mai ai voie sa-ti vopsesti parul

Vopseaua de par cu amoniac poate produce aburi neplacuti care provoaca greata pentru multe femei insarcinate. Interzicerea completa a vopsirii parului este insa extrema. Daca vrei sa fii foarte precauta renunta la vopsea in primele trei luni de sarcina. Apoi poti folosi fara grija majoritatea vopselelor de par. Merita mentionat si ca parul este foarte afectat de schimbarile hormonale in timpul sarcinii astfel ca ai putea descoperi ca trebuie sa iti schimbi produsele de ingrijire a lui.

Trebuie sa renunti la cafea

Consumata in exces, cofeina poate deveni daunatoare sanatatii tale si a bebelusului. Interzicerea ei completa nu este insa justificata de studiile de specialitate. Consumul a una sau doua cesti mici de cafea pe zi este sigur si nu poate duce la nasteri premature sau alte probleme pentru bebelus. Totusi, chiar daca pofta de cafea te loveste seara, incearca sa nu consumi cofeina inainte de somn. Ea poate afecta calitatea somnului, iar fara odihna suficienta, sistemul tau imunitar poate fi afectat negativ.

Vaccinul antigripal poate dauna bebelusului

Frica de vaccinul antigripal in timpul sarcinii este mult mai veche decat campaniile de dezinformare din timpul pandemiei COVID-19. Schimbarile la nivelul sistemului imunitar in timpul sarcinii pot duce la o vulnerabilitate mai mare la o gripa severa. Protejeaza-te de dragul bebelusului tau cu vaccinul antigripal injectabil, care contine doar virus inactiv.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre