Sarcina si analgezicele

/ / Modificat: 2012-12-20
Sarcina si analgezicele
Intrebare:

- E posibil sa fiu insarcinata si m-a tras curentul si am avut dureri de ureche, gat, masea. Asa ca am luat in 4 zile: 1 algocalmin, 1 paduden 200mg, 3 nurofen capsule moi 200mg, 2 faringosept si strepsils intensiv vreo 3. Am avut menstruatia pe 4 martie, ciclul este neregulat de 26-29 de zile, contacte neprotejate pe 15 martie(dar am facut la 10 zile de la acest contact un test si a iesit negativ),21 martie,etc. Pastilele le-am luat in perioada 19-22 martie. As dori sa stiu daca aceste pastile pot afecta in vreun fel eventuala sarcina si daca rezultatul testului de sarcina la 10 zile de la contact e sigur?

Raspuns:

Algocalminul este un produs analgezic puternic avand si valoare antipiretica (impotriva febrei), fiind folosit chiar si pe perioada sarcinii

Paduden-ul si Nurofen-ul reprezinta antiinflamatoare nesteroidiene care au la baza ibuprofenul, compus a carui administrare nu este recomandata in sarcina; insa, in situatia in care ati administrat aceste produse, acest fapt nu reprezinta o indicatie pentru intreruperea evolutiei sarcinii.

Faringosept-ul si Strepsils-ul nu prezinta contraindicatii pentru administrarea in sarcina. Deci medicatia administrata nu constituie un motiv de ingrijorare; totusi - in continuare - pentru bunul mers al sarcinii si pentru a avea un copil sanatos, va recomand sa efectuati controalele periodice lunare la medicul obstetrician, pentru a putea depista din timp orice modificare in starea de sanatate a dumneavoastra sau a fatului; de asemenea, este necesar sa-i comunicati medicului obstetrician despre eventualele manifestari clinice ce vor apare in urmatoarea perioada.

Pentru confirmarea diagnosticului de sarcina va recomand un consult de specialitate (testul de sarcinase pozitiveaza la 10-14 zile de la contactul sexual considerat fecundant) care poate sa cuprinda pe langa examinarea clinica si o evaluare ecografica (ecografic sarcina poate fi vizualizata dupa 4-5 saptamani de evolutie). 

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie - Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Analgezice non-opioide Analgezice non-opioide

Articole recomandate

Citeste si despre