Durerile de burta in sarcina

Intrebare:

- Am 24 ani, sunt casatorita si sunt insarcinata; as dori sa va intreb daca in prima luna este normal sa am dureri de burta? Sunt cam speriata de faptul ca am luat un tratament fara sa stiu ca sunt insarcinata, cred ca fatul ar fi avut circa 5-6 zile, pt candidoza cu ovule Lomexin si inca doua pastile care nu mai stiu cum se numesc(acest tratament a durat 2 zile) imi pote afecta fatul; oare din aceasta cauza am bureri de burta, sau este normal?

Raspuns:


 

Durerile prezentate de dumneavoastra, pot reprezenta simptome care sa imite diverse afectiuni, dar poate fi vorba si de o usoara jena produsa de contractiile uterine, ceea ce ar impune un consult efectuat la cabinetul medicului obstetrician care va monitorizeaza buna dezvoltare a sarcinii.

Nu se poate spune ca este normal sa apara astfel de simptoame, deci, o serie de investigatii si un consult de specialitate au menirea sa descopere cauza aparitiei lor, fiind in acest fel mai usoara eliminarea acestora.

In timpul unei sarcini pot apare durerile despre care spuneati dar acestea trebuie combatute, pentru ca, indiferent de cauza lor, pot duce la aparitia contractiilor uterine (unele dureri reprezinta chiar expresia clinica a acestor contractii).


Totodata, chiar daca sarcina evolueaza normal, vor trebui luate masuri impotriva durerilor abdominale (sa aveti in vedere efectuarea unor pauze, astfel incat efortul depus, indiferent de activitate,  sa fie dozat in reprize si sa nu depaseasca anumite limite).

Nu va pot spune nimic despre celelalte doua produse ale caror nume nu vi le amintiti, insa, administrarea Lomexin-ului in sarcina nu reprezinta o contraindicatie. Multa sanatate!

dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii sp ecialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Tu intrebi,
mamicile raspund.

0
Buna seara
0
Sarcina pierduta sau nu?
0
Sarcina
intreaba orice »

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul