5 lucruri pe care le vei invata fortat cand mama ta nu va mai fi

/ / Modificat: 2020-03-03
5 lucruri pe care le vei invata fortat cand mama ta nu va mai fi

Cand o mama pleaca pentru totdeauna, cicatricea emotionala din inima va fi un semn care va dura o viata, deoarece va fi cea mai adanca rana pe care a trebuit sa o indure inima ta. 

 

Cand mama ta va pleca pentru totdeauna din aceasta lume, inima ta va fi sparta intr-o mie de bucati si nu vei mai fi aceeasi persoana. Cand mama ta va disparea, va lua cu ea si copilul din tine, pentru ca acel copil a fost tinut in viata datorita caldurii din poala ei.

Numai timpul iti va permite sa treci de puntea durerii, vei invata sa supravietuiesti fara ea fortat, vei invata cateva lectii de viata care se invata doar atunci cand o mama nu mai este pe acest pamant.

1. Durerea nu este liniara!

Durerea nu se exprima doar prin lacrimi. Cineva pe care il iubeai a fost luat de langa tine si inima ta s-a rupt in bucati. Este firesc sa plangi, dar ne manifestam in maniere diferite. Durerea apare in furie, tristete, vinovatie, frica si uneori liniste. Este imprevizibil si uneori epuizant.S-ar putea sa nu poti sa plangi multi ani dupa aceasta pierdere.

S-ar putea sa incepi sa simti teama, furie, manie si alte emotii. Tristetea te va lovi ca o tona de caramizi dintr-o data cand vei vorbi despre asta. Etapele durerii nu sunt liniare ... 

Durerea ta provine din cea mai adanca iubire si va trebui sa inveti sa recunosti si sa accepti iubirea, durerea si pierderea, pentru a supravietui.

2. Mama nu poate fi inlocuita niciodata

Niciodata, in viata, o mama nu poate fi inlocuita de nimeni. Mama are grija de tine cand esti bolnav, te ghideaza in viata in cel mai bun mod posibil, te asculta si te iubeste neconditionat. Pentru o mama, copilul ei este intotdeauna primul pe lista prioritatilor. Si simti asta, chiar daca nu iti spune.

De cand te nasti, ai o legatura de neclintit cu mama ta si te cunoaste din primul minut al existentei tale. Nu va fi niciodata cineva care sa o poata inlocui, pentru ca nimeni din lume nu te va iubi la fel de profund ca ea.

Bucuria din ochii ei atunci cand i-ai zambit nu o vei gasi nicaieri in alta parte. Bratele ei sunt adevarata ta casa si asta nu se va schimba cat timp ea este in viata. Asta inseamna iubirea unei mame. Nu va fi o caldura pentru care sa depaseasca caldura din poala ei. Ea a fost alaturi de tine, ori de cate ori ai avut nevoie.

Poate ca azi cauti caldura, compasiunea si bunatatea mamei tale in alte persoane, dar nu o vei gasi.  Nimeni nu are vocea si blandetea ei. Nu va exista niciodata alta mama pentru tine, deoarece este de neinlocuit.

3. Vor fi si alte persoane care te vor iubi, dar nimeni ca mama ta

Vor fi oameni care te vor iubi si altii pe care ii vei iubi si tu. Nu vor sti exact care sunt nevoile tale si cum sa le indeplinesti (asa cum mama ta a stiut intotdeauna sa faca), dar merita sa comunici cu ele.

Este posibil sa fie nevoie sa privesti in jur ca sa iti dai seama ca poti gasi oamenii care te iubesc cu adevarat, pentru ca intotdeauna exista cineva care sa te iubeasca si intotdeauna va exista cineva care are nevoie de iubirea ta. 

4. Lumea nu se va opri pentru tine

Inainte, cand greseai, "lumea" mamei tale se oprea sa te ajute. Acum asta nu se va mai intampla. Viata nu se intrerupe atunci cand gresesti. Ai o singura viata si lumea continua sa se invarta, chiar daca te simti rau.

Singura modalitate de vindecare nu mai poate fi sa mergi in poala mamei tale, trebuie sa iti cureti ranile si sa mergi mai departe. Problemele tale vor fi doar ale tale si ale nimanui. Nimeni nu se va ingrijora de problemele tale ca si cum ar fi ale lor, pentru ca asta facea doar mama ta.

5. Va dura ani de zile pentru a te recupera putin

Recuperarea dupa pierderea mamei dureaza ani de zile si nu se va face complet, dar va veni un moment in care iti vei gasi pacea interioara. Cand tristetea si disperarea te vor cuprinde, redirectioneaza-ti gandurile catre un alt loc si schimba-ti perspectiva, astfel incat emotia negativa sa nu te cuprinda.

In viata ta exista inca lucruri bune si oameni minunati. Ai nenumarate lucruri pentru care sa multumesti si tu esti cel care detine controlul asupra vietii tale. Nu renunta, mama ta iti va oferi intotdeauna puterea de care ai nevoie de-acolo de unde este. Nu o poti atinge, dar o poti simti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Durere

Articole recomandate

Citeste si despre