1 an de Discutii libere despre sarcina si dorinta de a avea copii

/ / Modificat: 2014-10-16
1 an de Discutii libere despre sarcina si dorinta de a avea copii

Unul dintre cele mai active grupuri de pe Forumul Copilul.ro a implinit, pe 2 octombrie 2014, 1 anisor. - Discutii libere despre sarcina si dorinta de avea copii.

Ne bucuram sa avem alaturi aspirante, gravidute si mamici atat de dedicate dorintelor lor de a deveni parinti, atat de bune prietene, chiar daca distanta le desparte de multe ori, atat de implicate unele in vietile celorlalte.

Intr-un an, aceste fete s-au bucurat la unison la fiecare veste buna, la fiecare test pozitiv de sarcina si au lacrimat impreuna la fiecare dezamagire, s-au incurajat reciproc si s-au sustinut mereu in tot ceea ce au facut.

Cu multa dragoste, admiratie si respect, noi, echipa Copilul.ro, le uram La multi ani!, la multe teste pozitive, sarcini usoare si copilasi sanatosi!

Va invitam si pe voi sa urmariti cateva dintre marturiile lor, adunate intr-un colaj frumos chiar de catre una dintre ele - Raluca Gheorghe, astazi o mamica fericita care traieste fiecare zi cu noi bucurii si griji! Multumim, Raluca!

La multi ani, dragelor! Suntem mandri sa va citim in fiecare zi pe Forumul Copilul.ro!

Si pentru ca nu toate fetele au reusit sa scrie la timp mesajele lor pentru a aparea in colaj, vom posta aici cateva dintre mesajele si pozele lor. Incepem noi, cu urarea pe care le-am facut-o si pe topicul de discutii.

Copilul.ro: LA MULTI ANI, FETELOR! 

"Chiar daca nu suntem prezente in fiecare zi cu mesaje pe grupuletul vostru, va citim, va urmarim si va suntem alaturi la fiecare bucurie si la fiecare dezamagire. 

Astazi ne bucuram alaturi de voi la implinirea unui an de "Discutii libere" si va uram doar teste pozitive de sarcina, doar sarcini sanatoase si bebelusi sanatosi! Sa vi se implineasca toate visele si sa aveti parte fiecare de sustinerea pe care o oferiti voi aici atat una celeilalte, cat si celorlalte utilizatoare Copilul.ro care doar va citesc. Poate acum isi vor face curaj sa va scrie, vazand cat sunteti de primitoare si deschise si cat de frumos a fost primita in grup fiecare dintre voi la randul ei.

Noi suntem mandri sa va citim si sa va avem pe forum!"

Raluca Gheorghe: "Povestea mea incepe in august 2013 cand am aflat ca sunt insarcinata. Ca toate femeile care trec printr-o astfel de bucurie, am inceput si eu sa caut mai multe informatii in legatura cu tot ce urma sa mi se intample si am ajuns pe Copilul.ro.

Raluca-Gheorghe

Informatiile erau bune, dar la un moment dat am simtit nevoia sa vorbesc despre bucuria mea asa ca am cautat un loc unde sa pot face acest lucru... un loc in care sa pot vorbi deschis despre ceea ce mi se intampla, un loc unde sa pot pune intrebarile care ma framanta si, nu in ultimul rand, am cautat un loc unde sa ma pot bucura nestingherit de minunea de a fi insarcinata, si astfel am ajuns pe forum. Din pacate nu am gasit niciun loc care sa intruneasca toate cele trei cerinte... si din acest motiv am creat unul, asa a luat nastere "Discutii libere despre sarcina si dorinta de a avea copii". S-au intamplat foarte multe de la prima postare pana azi, dar am invatat sa apreciez fiecare rasarit si sa-i multumesc lui Dumnezeu pentru tot.

Nu credeam ca se pot lega prietenii atat de frumoase pe forum... exista si rautati si invidie, dar vreau sa cred ca bunatatea si sinceritatea sunt pe primul loc."

floloredana:

Kis-Loredana-colaj

Astrid22: "Anul trecut am hotarat cu sotul meu ca suntem pregatiti sa aducem pe lume un copil... am cautat informatii despre preconceptie, simptome de sarcina, etc. Asa am ajuns pe acest minunat site. Am cunoscut oameni deosebiti, suflete frumoase si blande cu care am creat legaturi incredibile... am trecut prin clipe grele cand am pierdut sarcina in decembrie, iar aceste femei minunate au fost langa mine in fiecare clipa, m-au sustinut, m-au ridicat, m-au incurajat si m-au mai si certat... ca intr-o familie!

Le iubesc pe fiecare in parte si ii multumesc lui Dumnezeu ca le-am intalnit!

Va multumesc ca existati si ca faceti parte din viata mea!"

andreea.ava: "Cuvintele sunt prea putine si nu pot exprima indeajuns de bine sentimentele ce ma incarca cand ma gandesc la fete... fetele mele de pe forum!

Au ajuns sa fie parte din viata mea, sa ma faca sa tin cont de sfaturile lor… sa stau seara rupta de somn chiorandu-ma pe telefon la ce au mai scris ele peste zi si, nu in ultimul rand, faptul ca astept cu nerabdare fiecare postare a lor, astept vesti de la ele, dar din cele mai bune! Sufar enorm atunci cand vin cu vestile rele...

andreea-collage

Dar nu vreau sa amintesc de suferinta, vreau sa cred si sa sper ca fiecare dintre noi, mai repede sau mai tarziu, o sa ajunga sa cunoasca bucuria, fericirea, implinirea care se simte atunci cand iti tii copilasul sanatos in brate!"

teodoraioana: "In 14.02.2014 incepe povestea mea legata de Copilul.ro. Din decembrie renuntasem la pastile (dupa 11 ani in care facusem pauza doar o data o luna, deoarece aveam chisturi si medicii mi-au dat pastile continuu, desi nu se gandeau ca odata o sa vreau poate copii), iar pana in februarie inca nu aveam ciclu deloc deloc, dar aveam o gramada de simptome ciudate. Imi era greata, vomam dimineata, mancam cu pofta, aveam pofte ciudate, dormeam mult, dureri de sani etc...

 teodora

In februarie facusem "n" teste de sarcina, unul iesise pozitiv restul negative. Atunci m-am enervat si am mers la Beta Hcg. In 14 februarie 2014 era foarte, foarte micut, deci nu eram gravida.

Am mers la ginecolog, ovarele erau foarte micute, aratau ca niste dalmatieni din cauza chisturilor, dar mi-a dat tratament, am raspuns bine si mi-a venit cm. Putin, dar a venit. Din februarie pana in mai tot pe medicamente am fost ca nu venea cm natural nicicum.

In 14.02.2014 am dat cautare pe internet: cum sa ramai insarcinata, ce inseamna etc. Sincer habar nu aveam de ovulatie ( auzisem, dar nu stiam ce si cum), nu stiam mai nimic… Atunci am gasit forumul, am intrat in casuta "Imi doresc sa raman insarcinata" unde fetele m-au primit cu drag si mi-au explicat muuuuulte cu o tona de rabdare.

Pe urma am intrat in cealalta casuta, "Discutii libere despre sarcina si dorinta de a avea copii", dar eu le citeam mereu doar ca nu avusesem curaj sa zic ceva. Au fost multe momente... multe momente grele, multe momente in care eram singura si urlam de durere. Doamne, sunt atat de tanara, de ce? De ce nu pot sa raman gravida?

Am avut momente de ratacire, voiam sa iau Branca Ursului fara sa am habar cand se ia, cum etc. Dupa le-am zis la fete care m-au ajutat si mi-au spus ce si cum e. Au fost MEREU alaturi de mine in momente de panica, de disperare!

A fost greu sa inteleg ca e nevoie de multa multa rabdare si credinta in Bunul Dumnezeu care ne da cand e momentul potrivit, ne incearca de foarte multe ori. Imi aduc aminte de Astrid22 cum imi dadea putere, ma gandeam la povestea ei si jur ca nu pricep de unde are atata putere sa mearga mai departe sa mai spere, sa mai ajute si alte fete si m-a ajutat enorm. Toate floricelele au fost alaturi de mine.

In 18 mai 2014 mi-a venit cm natural (inainte cu 2 zile sa merg la medic la control). Cand am vazut m-am apucat de plans de bucurie, a venit enooorm de mult, a venit cu dureri cu cheaguri etc., dar eram cea mai fericita. Dupa 28 zile imi facusem un test si mi-a zis GeorgianaR ca e prea devreme si iesise negativ. :-) In 19 iunie, inainte sa merg sa iau ceva sa pregatesc pranzul pentru sotul meu care venea de la munca, gasisem un test de sarcina din-ala ieftin, cu vreo 4-5 lei si zic asa razand "hai sa il fac".

L-am facut si il lasasem pe chiuveta ca aranjam patul si pe cand sa plec il vad in baie, il iau, in ideea in care sa il arunc (dupa atatea teste negative) si cand ma uit vad 2 linii! Direct am pufnit in plans si am intrat sa le zic floricelelor de pe forum. A fost cea mai frumoasa zi si am trait-o alaturi de ele!

Cand am avut vreo problema, mereu a fost cine sa imi fie alaturi. Ne bucuram impreuna, plangem impreuna, dar suntem mereu alaturi. E foarte important sa ai pe cineva cu care poti sa vorbesti, DAR SA TE SI INTELEAGA. Eu personal ma bucur din suflet ca le-am gasit pe fetele astea care au un caracter puternic, au un suflet bun si, sincer, daca nu era forumul, cine stie ce greu as fi trecut peste tot.

E ca o mica familie pentru mine, deoarece tin la fiecare in parte si mi-s foarte, foarte dragi toate!"

iuliana81: "Am descoperit Copilul.ro in urma celei mai urate experiente din viata mea, si anume un avort spontan, prin care am trecut in februarie 2008. Cautam disperata niste raspunsuri la unele intrebari care nu imi dadeau pace si la care medicul nu imi putuse da un raspuns indeajuns de bun.

Dumnezeu s-a aratat bun cu mine si din luna iulie 2008 am avut cel mai frumos motiv sa intru iarasi pe forum in dorinta de a ma informa temeinic, pentru a putea face tot ce tinea de mine sa fie bine. Dupa ce am ramas din nou insarcinata mi-am recapatat speranta si, in ciuda temerilor si emotiilor care nu m-au ocolit pe parcursul celor noua luni, am ajuns cu bine la capat.

Dupa venirea pe lume a fetitei mele, nu cred sa fi fost zi in care sa nu fi intrat pe forum, unde gasisem un grup de mamici de copilasi nascuti in acelasi anotimp, impreuna cu care am invatat meseria de parinte, fara indoiala cea mai minunata din cate exista. Am impartasit cu niste persoane straine infinit mai multe lucruri decat am facut-o cu propria familie. Cu timpul au devenit si ele parte din familia mea de suflet.

Doi ani mai tarziu a aparut in viata noastra si al doilea pui si am descoperit alte femei minunate de la care am invatat multe lucruri. Acum aproape sapte luni (nici mie nu imi vine sa cred cum a zburat timpul) ne-am imbarcat cu incredere intr-o a treia calatorie minunata si asteptam cu emotie sa facem cunostinta cu Praslea, care in timp ce scriu aici isi face inviorarea prin burtica.

Reactiile celor din jur la vestea ca asteptam un al treilea copil au fost din cele mai variate ("si... il tineti?", "ei, lasa, ca il veti creste voi cumva si pe asta...", "binecuvanteaza Dumnezeu iarasi?" - asta a venit din partea unui preot deosebit pe care il cunoastem). Foarte putini au fost cei care au inteles ca ne-am dorit din suflet copilasul asta pentru ca pur si simplu iubim copiii si ei ne implinesc si fac ca viata asta sa merite sa fie traita.

Aici, in mijlocul fetelor mele din grupul Discutii libere despre sarcina si dorinta de a avea copii, cu care interactionez aproape zilnic si pe care am ajuns sa le cunosc atat de bine si sa le indragesc tare, am primit numai vorbe frumoase si am fost inteleasa cu adevarat."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre