Teme de Halloween pentru picturi pe burtica

/ / Modificat: 2012-10-26
Teme de Halloween pentru picturi pe burtica

Picturile pe burtica au devenit un adevarat fenomen in randul viitoarelor mamici din strainatate, avand potentialul de a se raspandi curand si in tara noastra. Aceasta exprimare artistica este de fapt o modalitate inedita de a pastra amintirile frumoase din perioada sarcinii, fiind totodata o cale inspirata de a marca evenimentele speciale inainte de nastere. Cum Halloween-ul se aproprie cu pasi repezi, iata cateva teme pentru picturi pe burtica adaptate acestei sarbatori.

Forma sferica a burticii tale cu siguranta iti sugereaza asemanarea evidenta cu dovleacul copt si apetisant. La fel s-a intamplat si cu o serie de viitoare mamici din strainatate, care si-au decorat pantecul in fel si chip pentru Halloween, din placerea de a-si afisa apoi "accesoriul" original.

Profita de ocazia sarbatorii amuzante a Halloween-ului care se apropie si incearca si tu sa-i impresionezi pe cei din jur cu cea mai artistica si estetica burtica de graviduta pe care au avut sansa sa o admire vreodata. Inainte sa afli tehnica propriu-zisa a acestei arte, iata cateva exemple care iti vor starni cu siguranta "apetitul".

Burtica-lanterna

Burtica_lanterna_dovleac

Cateva efecte speciale realizate ulterior pe computer fotografiei au transformat aceasta burtica intr-un dovleac-viu veritabil. In realitate, pictura arata aproape la fel de bine.

Peisaj de toamna

peisaj_toamna

Daca nu observai chipul si mainile gravidutei din poza in covorul de frunze, sigur ai fi putut jura ca dovleacul din imagine este real.

Micutul dovlecel

micul_dovlecel

Aceasta mamica in devenire are "dovlecelul" inca mic, insa cel putin la fel de frumos ca cei adevarati amplasati in jur.

Dovlecelul in apus

dovlecel_apus

Graviduta din imagine nu s-a rezumat sa picteze un simplu dovleac si a infrumusetat peisajul si cu un frumos apus de soare.

Dovlecelul nou-nascut

dovlecel_bebelus

Fundita si suzeta aplicate pe burtica frumos pictata se potrivesc de minune in context.

Dovlecelul-pirat

dovlecel_pirat

Un stil mai rebel poate fi redat cu o pictura pe masura. Iata cum arata burtica ce infatiseaza un dovlecel-pirat.

Dovlecelul inspaimantator

dovlecelul_inspaimantator

Mamica din imagine a apelat la ajutorul unui artist talentat pentru a-si picta burtica atat de inspaimantator.

Efectul fluorescent

dovlecelul_fluorescent

Daca vrei ca ochii, nasul si gura dovleacului pictat pe burtica sa iasa in evidenta in fotografii, foloseste o vopsea galbena fluorescenta pe care o poti gasi in magazinele de profil.

Desenul simplu

dovlecel

Un simplu dovlecel portocaliu pictat in cea mai clasica forma poate fi la fel de interesant pe burtica precum modelele mai elaborate.

Dovlecelul zambitor

Dovlecelul_zambitor

Desi spiritul Halloween-ului ar trebui sa fie unul sinistru, dovlecelul zambitor ar arata perfect pe burtica ta perfect rotunda.

Foto: meredith.com

Cum poti sa-ti pictezi burtica

Cu putin curaj si multa imaginatie, iti poti picta si tu burtica de sarbatori, cu ocazia unor evenimente speciale sau pur si simplu pentru o sedinta foto inedita.

Poti fie sa-ti prepari singura vopselele dupa o reteta speciala, fie sa le cumperi pe cele utilizate de animatorii petrecerilor pentru copii in realizarea picturilor pe fata.

Pentru liniile fine, foloseste un tus sau un creion dermatograf negru sau de alte culori. Produsele concepute pentru picturile chipului nu pateaza si nu afecteaza pielea, insa ca masura de precautie aplica inainte vopseaua in alta zona a corpului pentru a te asigura ca nu vei avea reactii adverse neplacute.

Smantana rece functioneaza excelent in indepartarea acestor vopsele. Iata cum poti sa prepari singura materialul necesar in bucatarie:

Ingrediente:

  • 1 lingurita de amidon de porumb;
  • o jumatate de lingurita de apa;
  • o jumatate de lingurita de smantana rece;
  • coloranti alimentari;


Amesteca toate aceste ingrediente intr-un bol separat pentru fiecare culoare si pregateste-te sa manuiesti cu pricepere pensulele. Daca pictura este o provocare prea mare pentru tine sau burtica este prea voluminoasa pentru a-ti permite accesul, roaga-ti partenerul sau alta persoana apropiata sa realizeze desenul.

La final, imortalizeaza momentul cu ajutorul aparatului de fotografiat si asigura-te ca surprinzi toate unghiurile si ipostazele interesante. In cele din urma, te vei alege cu o amintire extrem de placuta din timpul sarcinii de care te vei bucura impreuna cu cei dragi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween

Articole recomandate

Citeste si despre