Mici placeri vinovate in sarcina pe care sa nu le regreti

/ / Modificat: 2013-12-02
Mici placeri vinovate in sarcina pe care sa nu le regreti

Sarcina presupune o multime de reguli si restrictii in toate capitolele vietii tale. Totusi, nimic nu se compara cu acea amandina imensa si suculenta de care te poti bucura din cand in cand fara grija kilogramelor de maine. Exista mici "pacate" alimentare si nu numai pe care femeile le pot experimenta numai in timpul sarcinii, fara a avea mustrari de constiinta!

Poti manca fara a avea regrete!

Ai inteles mesajul medicului: mananca din toate, dar cu masura axandu-te pe alimente sanatoase! Nu exagera cu nimic si daca poftesti la ceva, nu ezita sa gusti! Doar atat iti trebuie pentru a uita de zilele de infometare de dinainte de sarcina, de poftele de la care trebuia sa te abtii cu orice pret pentru a nu te ingrasa niciun gram etc.

De acum, ai libertate deplina la testare de alimente: torturi, pizza, fast-food oricare dintre ele ar putea fi considerate adevarate pacate culinare. Nu si in sarcina! Nu uita insa ca nu trebuie sa mananci numai astfel de produse si retine indemnul "doar gusta din ele!".

Iti faci abonament la sedintele de masaj pe care le-ai ocolit mereu!

Chiar daca stii ca bugetul este destul de auster, trebuie sa faci tot ceea ce e mai bine pentru sarcina, nu-i asa? Inainte de sarcina banii pe care i-ai dat pe aceste sedinte aveau mereu o alta destinatie, mai importanta. Poti profita de aceasta perioada sa mergi la acele sedinte de masaj pe care le-ai visat mereu, dar nu ai avut niciodata timp sau buget sa le faci. E timpul pentru relaxare maxima printr-o metoda la care ravnesc toate femeile: masajul!

Nu trebuie sa te mai ocupi de ingrijirea casei!

In sarcina poti uita de spalat, facut curat si chiar gatit! Toata lumea are grija sa stai cat mai confortabil si sa te odihnesti cat mai mult, oferindu-se sa faca treaba in locul tau! Ce poate fi mai placut decat sa scapi de unele dintre cele mai plictisitoare si epuizante treburi? Tu stii ca le poti face, dar profiti de bunavointa a celor din jur!

Ai liber la rasfat!

Rasfatul este o placere vinovata, pentru ca profiti de sarcina pentru a ti se satisface toate poftele si dorintele, indiferent de situatie. Iar lumea care este atat de proctectoare cu tine ca te face sa te simti cea mai importanta. Parca incepi sa te obisnuiesti cu starea aceasta!

Si faptul ca ai prioritate la casele de platit in supermarketuri sau ca lumea iti ofera locul in autobuz reprezinta tot forme de rasfat de care ai parte exclusiv in sarcina.

Nu ratezi niciun film sau emisiunile preferate de la tv!

Trebuie sa te odihnesti in sarcina. Asa recomanda medicii si cei apropiati tie. Nici nu poti profita mai bine de acest sfat decat prin a sta in varful patului, cu un suc natural rece langa tine si cu o punga de popcorn pentru a urmari toate emisiunile si serialele preferate. Cand ai mai stat perioade lungi de timp sa te relaxezi in fata tv-ului sau computerului fara sa ai remuscari ca nu ai facut ceva in loc? Niciodata! Dar parca te simti totusi vinovata ca nu ai gatit ceva sau ca nu ai bagat macar o masina, nu-i asa? Nu-i nimic, lucrurile astea mai pot astepta!

Esti mai rasfatata chiar si in... pat!

Din dorinta de a te proteja, partenerul tau va avea grija sa nu "muncesti" prea mult in timpul actelor sexuale si sa fii tu cea care este pe primul loc cand vine vorba de atingerea orgasmului. Va avea grija sa te satisfaca, fara ca tu sa fii nevoita sa depui prea mult efort, chiar daca sarcina iti permite aventurarea in diverse pozitii si miscari! Dar asta stii numai tu! Este o placere vinovata de care profita multe gravidute, dand dovada de un usor egoism! Daca nu faci din asta un obicei, atunci nu trebuie sa regreti! Meriti sa te mai pui si tu pe primul loc din cand in cand!

E timpul sa faci shopping!

Femeile adora shoppingul atata timp cat este facut in scop personal. In timpul sarcinii ai nevoie de cel putin doua-trei sedinte pentru schimbarea garderobei datorata cresterii burticii. Modelele de hainute pentru mamici sunt atat de dragute in ziua de azi si te pot transforma in cea mai dulcica mama! Iar tu profiti de asta, poate cheltuind un pic mai mult decat ti-ai propus! Mustrari de constiinta? Nu e cazul, doar nu esti gravida in fiecare zi!

Poti face mai putin sport!

Inainte de sarcina, faceai sport de cate ori prindeai un pic de timp liber. Silueta reprezenta o carte de vizita. In sarcina si asa va suferi multe transformari, asa ca poti absenta de la clasele de sport si te poti sustrage subtil de la programul de miscare pe care il faceai zilnic acasa! Nu-i asa ca te simti ca un copil mic care a facut ceva rau si nu e pedepsit?

Totusi, nu trebuie sa cazi in capcana sedentarismului! Sarcina nu inseamna repaos la pat! Trebuie sa fii activa in fiecare zi, plimbandu-te sau mergand pur si simplu pe distante lungi!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre