Ce trebuie sa stie viitorul tatic despre sarcina?

/ / Modificat: 2014-03-24
Ce trebuie sa stie viitorul tatic despre sarcina?

Viitorii tatici trebuie pusi in garda. Ei trebuie informati cu privire la cateva lucruri esentiale din sarcina si efectul lor asupra mamicilor pentru a nu ii surprinde atunci cand dau nas in nas cu ele si pentru a le face fata mai usor! Iata ce schimbari apar si cum trebuie ca taticii sa reactioneze!

Va avea mai multe toane decat de obicei

Mai ales la inceputul sarcinii, cand schimbarilor hormonale sunt in prim plan si apar schimbari bruste de dispozitie. Ar putea deveni extrem de iritanta, ar putea tipa si ar putea gasi nod in papura din orice lucru. Este bine sa evitati sa intrati in conflict cu ele, pentru ca nu o fac din rautate!

Va lua ceva proportii corporale

Da, este logic, dar unii tatici nu reusesc sa constientizeze si sa se impace cu acest lucru pana nu vad cu ochi poprii asta! Iar atunci cand observa aceste acumulari in greutate au tendinta sa le mai arunce cate o pastila amara cu privire la aspectul lor. Trebuie sa stiti ca femeile sunt foarte sensibile din punct de vedere psihologic in perioada sarcinii si orice mica gluma pe care ti-o permiteai in trecut fara a primit o reactie negativa, acum s-ar putea transforma intr-o drama.

I-ar putea creste mai mult par pe corp

Modificarile hormonale din organism s-ar putea reflecta si intr-o pilozitate corporala excesiva. Astfel ca, daca pana acum partenera ta nu avea probleme cu cresterea parului in locuri nedorite de pe corp acum ar putea deveni o problema. Nu ii atrage atentia asupra lor! O vei face sa se simta foarte prost si nu este indicat!

Vei deveni indispensabil pentru ea si in casa

La un moment dat, spre sfarsitul sarcinii, partenera ta s-ar puteaa sa aiba perioade in care va sta mai mult in pat.Burtica va creste si va deveni incomoda, iar gravida va avea nevoie de repaos la pat. Viitorii tatici vor trebui sa se ocupe de absolut tot: curatenie, cumparaturi, mancare , ingrijirea ei etc. Acest lucru inseamna ca trebuie sa fiti constienti ca intalnirile la bere cu aietii se vor diminua, ca fotbalul va trebui amanat de mai multe ori decat v-ati dori si ca veti face alte mici compromisuri pentru a va ajuta partenera.

Va avea perioade lipsite de apetit sexual

Dorinta sexuala a viitoarelor mamici va suferi suisuri si coborasuri in sarcina. Si nu intotdeauna apetitul sexual crescut al taticilor va coincide cu cel in care al gravidei este ridicat. Asa apar multiple tentative esuate de a face dragoste cu ea si probabil ca va veti alege uneori si cu refuzuri categorice din partea ei. Important este sa nu o iei personal sau ca pe un afront! Nu este vorba ca nu mai simte nevoia sau ca nu va mai doreste, ci este un efect al sarcinii fata de care trebuie sa aratati intelegere!

Sanii ei ar putea sa curga

Pe de-o parte se maresc considerabil, ceea ce e pe placul multor tatici, dar pe de alta parte pot incepe sa curga cand te astepti mai putin. Acestia se pregatesc pentru perioada alaptarii inca din sarcina si pot avea astfel de reactii mai ales atunci cand intretineti relatii sexuale. Incercati sa nu va aratati dezgustati de ceea ce vedeti si nici sa faceti mare haz!

Vi se poate parea ca cele 9 luni nu se mai sfarsesc

Nu va lasati afectati si posomorati de toate problemele si greutatile sarcinii: satisfacerea poftelor, cumparaturi, serviciu, casa, primirea musafirilor, ajutorul la bucatarie etc. E posibil sa vi se para ca nu se mai termina si sa obositi foarte mult, ceea ce va afecteaza si buna dispozitie. Este indicat sa va pastrati optimismul si tonusul psihic intact si sa folositi umorul pentru a mai atenua unele situatii mai aprinse. Cele 9 luni au o finalitate!

E posibil sa aiba probleme cu somnul, ceea ce inseamna ca si tu vei avea

Problemele cu somnul sunt frecvente in sarcina. Asadar, partenera voastra s-ar putea rotogoli in pat mai multe nopti decat puteti indura. Nu e placut sa simti cum cineva se tot invarte, se ridica, iar se asaza in pat si asa mai departe. Dar nu puteti dormi nici pe canapea! Si-asa trece prin perioade grele! Fiti alaturi de ea!

Nu este obligatoriu sa "se rupa apa" pentru a intra in travaliu

Numai 1 din 10 femei incep travaliul prin ruperea apei (pierderea dopului cervical gelatinos). Este important ca taticii sa stie acest lucru, pentru ca cel mai probabil ei vor fi lange partenere la momentul nasterii si trebuie sa fie pregatiti pentru orice.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Informatii tatici despre sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre