9 sfaturi pentru o sarcina usoara

/ / Modificat: 2013-09-23
9 sfaturi pentru o sarcina usoara

9 luni de trairi intense, atat fizice cat si emotionale. Cu toate aceastea, tu, viitoare mamica, trebuie sa fii la fel de activa ca si pana acum: trebuie sa meargi la serviciu, sa faci piata, sa gateasti si, daca e cazul, sa ai grija de copilul mai mare.

mami-cool-parc

Iata cateva sfaturi pentru a-ti usura un pic sarcina: sunt menite sa reduca stresul si sa iti salveze timp pentru a putea savura aceasta perioada atat de frumoasa pentru o femeie.

Fa putina gimnastica

E un energizant mult mai puternic decat un somn de o jumatate de ora la pranz. Cateva exercitii usoare vor pune sangele in miscare, iar tu te vei simti fresh si cu picioarele mai putin grele.

Investeste intr-un somn odihnitor

mami-cool-pijamale

Inca de la inceputul sarcini ar trebui sa-ti achizitionezi pijamale pentru gravide, confortabile, care nu strang burtica, dar si o perna speciala ce-ti va folosi mai ales spre finalul sarcinii, cand orice pozitie de somn va deveni incomoda.

Plateste facturi in pauza de serviciu

Pentru ca, de cele mai multe ori, seara esti mult mai obosita, iar picioarele umflate vor suporta cu atat mai greu drumurile si cozile. Mai bine iti rezervi acest timp pentru o plimbare lejera prin parc sau o intalnire cu prietenii.

Afla care iti sunt drepturile

Chiar din primele saptamani de sarcina trebuie sa ai o discutie cu angajatorul pentru a afla care sunt drepturile tale pe parcursul celor noua luni si dupa. Vezi daca ai dreptul la un program redus de munca, care este perioada maxima de concediu sau cat vei primi indemnizatie pentru cresterea copilului.

Cere ajutorul prietenilor

Daca vrei sa renovezi, sa zugravesti sau sa montezi mobila pentru camera bebelusului, cheama un prieten. Nimeni nu se va supara sa ajute o gravida, dimpotriva. Tu ocupa-te doar de pizza si bere (si suc natural pentru tine) si fa din aceasta o distractie.

Impartaseste din experienta si altor viitoare mamici

Perioadele de criza sau disconfort vor trece mai usor daca vei impartasi aceste stari cu alte mamici. E incredibil de cata incredere si gandire pozitiva vei avea parte dupa ce afli ca si alte gravide au trecut prin aceleasi experiente ca si tine. Scrie pe blog, pe forumuri sau chiar initiaza discutii cu alte mamici. Timpul va trece mai repede, iar tu vei castiga experienta si poate, prietene noi.

Rasfata-te

mami-cool-iarna

A fi gravida nu inseamna ca esti bolnava. Ca orice femeie, ai dreptul sa te imbraci la moda, sa te duci la coafor, sa ai parte de un masaj sau o manichiura profesionala. Mergi la un film, la un teatru sau la o teresa, nu vei mai apuca curand dupa nastere sa faci toate aceste lucruri.

Fa shopping

Nu trebuie sa renunti nici la stilul tau vestimentar si nici la placerea pe care ti-o ofera o sesiune de cumparaturi. Hainele pentru gravide au acum croieli moderne, in pas cu ultimele tendinte, asa ca poti fi in trend toate cele noua luni. In plus, nu trebuie sa te mai deplasezi pana la magazin, poti sa faci shopping online, de la tine de pe canapea.

Fii tu insati

Stim ca hormonii isi cam fac de cap in perioada aceasta, dar tie nu trebuie sa-ti fie rusine cu starile tale fluctuante. O portie zdravana de plans la un film romantic face parte din trairile normale ale unei gravide. Razi, plangi, enerveaza-te sau "eat, pray, love", vorba filmului, toate sunt perfect normale cat timp tu te simti bine.

MamiCool.ro este conceptul nostru de magazin on-line prin care ne-am propus sa oferim, in sfarsit femeilor din Romania, posibilitatea de a-si pastra stilul propriu in materie de vestimentatie in perioada cea mai frumoasa din viata, sarcina.

Nu o sa va explicam ce sa purtati, incercam sa acoperim toate gusturile pentru toate situatiile. Inca de la deschidere am reusit sa aducem in Romania ultimele colectii ale brandurilor renumite pe piata internationala, care nu puteau fi achizitionate, pana acum, decat din strainatate. Avem haine cool pentru gravide cu stil!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre