Laringita la copii. Cauze si remedii naturiste eficiente

/ / Modificat: 2018-11-05
Laringita la copii. Cauze si remedii naturiste eficiente

Laringita este o afectiune care apare destul de des la copii. Este inflamatia temporara a laringelui care apare fie pe fondul abuzului vocal (copilul tipa, canta sau plange intens), fie din cauza unei iritatii sau infectii.

In faza usoara, laringita duce la raguseala, in stadiu mai avansat, insa, poate cauza chiar si pierderea temporara a vocii. In general, laringita se vindeca in cel mult 2 saptamani.

Abuzul vocal, iritatia laringelui sau infectia virala sau bacteriana sunt cauzele care duc la aparitia laringitei. O alta cauza mai rara, insa, este aciditatea crescuta la stomac a copilului.

Ce simptome are laringita

La copii, laringita se manifesta prin: raguseala, peirderea temporara a vocii, senzatia de gat iritat, durere in gat, tuse seaca sau uscaciune la nivelul gatului.

Laringita acuta se trateaza, de obicei, acasa. Insa daca simptomele acesteia nu dispar in cateva zile, este cazul sa mergi cu copilul la pediatru.

Pe de alta parte, e nevoie sa apelezi la ajutor medical de urgenta daca apar probleme de respiratie, febra, dureri severe sau probleme la inghitit.

Daca e vorba despre laringita infectioasa, infectia se poate raspandi catre alte zone ale tractului respirator si trebuie sa fie tratata corespunzator.

Tratamentul pentru laringita

Tratamentul prescris de medic difera, in functie de cauza laringitei. Daca e provocata de o infectie virala se recomanda repaus vocal, dar si hidratare cu apa, ceaiuri si supe.

Daca laringita a provocata de abuzul vocal, singura metoda prin care aceasta poate fi tratata este repausul vocal.

Laringita se poate trata si cu remedii naturiste

Ceaiul de musetel indulcit cu miere este foarte bun. Musetelul are proprietati antiinflamatoare, in timp ce mierea actioneaza ca un balsam la nivelul cailor respiratorii, calmand iritatia.

Ghimbirul ras cu miere. Amestecul trebuie lasat la macerat peste noapte, iar cel mic trebuie sa ia o lingurita de miere cu ghimbir de doua ori pe zi.

Gargara cu solutie salina. Se dizolva sare in apa si se face gargara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Laringita copii Simptom laringita Tratament laringita

Articole recomandate

Citeste si despre