Boli pe care telefoanele mobile le pot provoca la copii

/ / Modificat: 2023-04-02
Boli pe care telefoanele mobile le pot provoca la copii

Îl vedem ca pe un "mod de petrecere a timpului liber", dar telefonul mobil poate fi mai periculos decât ne-am fi putut imagina, deoarece poate fi motivul sau cauza apariției anumitor afecțiuni sau patologii la copii. Te-ai gândit vreodată la asta? Este timpul să te oprești și să analizezi!

- Leziuni

Leziunile provocate de arsuri pot varia de la arsuri ușoare de gradul întâi, atunci când telefonul mobil este în curs de încărcare și copilul îl apucă, iar dispozitivul este foarte fierbinte, până la arsuri grave de gradul trei, atunci când copilul îl folosește în timp ce este încă conectat la rețeaua electrică și se produc explozii, adesea din cauza supraîncărcării. Prin urmare, trebuie să fim foarte atenți atunci când conectăm telefonul mobil la rețeaua electrică și îl lăsăm la îndemâna copiilor.

- Anxietate

Anxietatea este o stare emoțională provocată de organismul însuși ca mecanism de apărare împotriva unor situații sau stimuli externi sau interni, pe care îi considerăm amenințători, periculoși sau foarte inconfortabili. Este foarte frecvent, din păcate, să vedem copii care folosesc foarte des telefoanele mobile dezvoltând momente de anxietate atunci când li se interzice să le folosească sau când timpul de utilizare a acestora este redus; și cel mai rău este că devin iritați, enervați și nu găsesc nimic altceva cu care să se distragă.

- Deficiență vizuală

Cercetătorii de la Universitatea din Toledo (Ohio, SUA) au efectuat studii importante privind modul în care lumina albastră de la telefoanele mobile și ecranele dispozitivelor electronice a provocat daune grave și ireversibile asupra vederii, ducând la orbire. 

Există, de asemenea, studii care confirmă afectarea retinei, uscăciunea și dificultatea de a focaliza la o anumită distanță, cauzate de tensiunea mușchilor oculari, care pot produce, de asemenea, vedere încețoșată și miopie temporară. Aspectul cel mai grav este faptul că copilul (și părinții) nu realizează daunele care se produc asupra vederii până când leziunile nu sunt foarte avansate.

- Leziuni canceroase

Telefoanele mobile emit energie de radiofrecvență, adică radiații care sunt absorbite de pielea copiilor, care este în sine foarte delicată, și care pot altera celulele și provoca cancer de piele. Aceasta este o patologie care poate avea consecințe fizice și psihologice grave, deoarece afectează în primul rând aspectul estetic al persoanei afectate.

- Obezitatea

Mulți copii și-au pierdut interesul pentru sport și activități în aer liber și își concentrează tot timpul și interesul pentru a se juca cu telefonul mobil. Consecințele fizice sunt evidente: sedentarism și creștere necontrolată în greutate. Dacă la aceasta adăugăm, în multe cazuri nu toate, o alimentație deficitară, cocktailul este exploziv.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Telefoane mobile Telefoane copii

Articole recomandate

Citeste si despre