Atentie parinti! Cand poti face DIN NOU varicela?

/ / Modificat: 2019-04-01
Atentie parinti! Cand poti face DIN NOU varicela?

Varicela (sau varsatul de vant) este o binecunoscuta boala a copilariei. Ea se manifesta, de regula, in primii 10 ani de viata, insa poti face boala si mai tarziu, in anii maturitatii.

Afla mai multe despre varicela la copii aici.

Se spune ca odata facuta boala, organismul dezvolta anticorpi si nu mai faci varicela a doua oara in viata. Iar daca se intampla sa faci varicela la varsta adulta, desi esti convins sa ai mai facut in copilarie, explicatia e ca, cel mai probabil, prima oara nu s-a pus un diagnostic corect.

Desi nu exista inca o dovada stiintifica in acest caz, se mai presupune ca virusul varicelic este de mai multe tipuri si ca este posibil sa faci din nou varicela daca intri in contact cu un alt tip de virus.

Nu sunt foarte multe informatii in ceea ce priveste cauzele care duc la reaparitia varicelei. Insa, potrivit unui raport din 2007, realizat in Statele Unite, 75% dintre copiii cu varste cuprinse intre 1 si 4 ani care au facut varicela au dezvoltat anticorpi la boala, iar restul de 25% – NU. De asemenea, aproximativ 13% dintre persoanele diagnosticate cu varicela in Statele Unite, au declarat ca au mai avut in trecut boala.

Medicii spun ca poti face din nou varicela daca ai avut-o in primul an de viata, cand organismul era prea mic pentru a dezvolta suficienti anticorpi si daca sistemul imunitar este slabit.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Varicela Varicela copii

Articole recomandate

Citeste si despre