Sarmalele sunt un preparat traditional romanesc iubit de toata lumea, mai ales in perioada sarbatorilor. Cu ocazia apropierii zilei de Inaltare, este momentul perfect sa le pregatim acasa, iar nimeni nu o face mai bine decat Chef Catalin Scarlatescu.
Recunoscut pentru profesionalismul sau si pentru respectul fata de traditii, Chef Scarlatescu a perfectionat de-a lungul anilor o reteta care aduce gustul autentic si savoarea desavarsita.
Secretul din spatele celor mai gustoase sarmale
Dupa ani intregi de experimente si ajustari, Chef Scarlatescu ne impartaseste unul dintre cele mai importante secrete: sarmalele trebuie fierte cel putin patru ore pentru a-si dezvalui intreaga aroma si textura perfecta.
Timpul de fierbere este esential pentru a obtine acea savoare inconfundabila care sa te cucereasca de la prima imbucatura.
Ingrediente esentiale
Pentru o oala generoasa de sarmale, vei avea nevoie de:
-
2 kg ceapa
-
4 kg carne tocata de porc (de preferat o carne cu un pic de grasime pentru mai multa savoare)
-
500 g orez
-
40 g piper
-
11 g sare/kg carne
-
1 bucata de afumatura (pentru gustul traditional)
-
bulion dupa gust
-
varza murata, in cantitate suficienta pentru impachetat sarmalele
Pasi de urmat
-
Pregatirea carnii: Toaca ceapa marunt si caleste-o intr-o tigaie pana capata o culoare aurie. Lasa-o sa se raceasca putin.
-
Amestecul pentru umplutura: Intr-un bol mare, combina carnea tocata cu ceapa calita, orezul spalat bine, cimbrul, sarea si piperul. Amesteca bine toate ingredientele pentru a obtine o compozitie omogena.
-
Pregatirea verzei: Alege frunzele de varza murata cele mai frumoase si fragede pentru a impacheta sarmalele. Daca frunza este prea groasa, o poti subtia putin.
-
Formarea sarmalelor: Impatureste cu grija compozitia in frunza de varza, formand sarmalute de dimensiuni potrivite.
-
Aranjarea in oala: Asaza un strat de varza tocata pe fundul oalei, apoi un strat de sarmale. Repeta pana umpli oala, terminand cu varza tocata.
-
Finalizarea preparatului: Adauga bulion dupa gust, putina apa si un strop de ulei pentru extra savoare. Acopera oala si pune-o la cuptor sau pe foc mic, pentru o fierbere lenta de cel putin patru ore.
De ce merita sa urmezi reteta lui Chef Scarlatescu?
Fierberea indelungata la foc mic este ceea ce face ca sarmalele sa fie atat de fragede incat se topesc in gura. Afumatura adauga un plus de aroma care transforma acest preparat intr-o adevarata sarbatoare pentru papilele gustative.
Daca vrei sa impresionezi familia si prietenii cu o mancare traditionala autentica, nu ezita sa incerci reteta lui Chef Catalin Scarlatescu.
Pregatite cu rabdare si ingrediente de calitate, aceste sarmale vor deveni vedeta mesei de sarbatoare. Pofta buna si sarbatori fericite!
Sursa: a1.ro
FotoL Freepik.com