4 retete de cake pops pentru mic dejun sau pachetul de scoala

/ / Modificat: 2025-08-26
4 retete de cake pops pentru mic dejun sau pachetul de scoala

Vrei o idee delicioasa, usor de facut si care sa-i cucereasca instant pe cei mici? Cake pops, acele bilute dulci pe bat nu sunt doar pentru petreceri! Cu putina creativitate, le poti transforma intr-o gustare nutritiva pentru micul dejun sau intr-un pachetel-surpriza pentru scoala. In plus, sunt usor de portionat, nu fac mizerie si sunt foarte distractiv de mancat.

Iata cateva retete si trucuri pentru a pregati cake pops sanatosi si savurosi chiar la tine acasa:

1. Cake pops cu banane si ovaz (fara zahar adaugat)

Ingrediente:

  • 2 banane bine coapte

  • 1 cana fulgi de ovaz

  • 2 linguri unt de arahide

  • 1 lingurita scortisoara

  • Optional: stafide, fulgi de cocos sau ciocolata neagra rasa

Mod de preparare:
Paseaza bananele, adauga ovazul, untul de arahide si scortisoara. Amesteca pana obtii o compozitie lipicioasa. Formeaza bilute mici si infige-le pe bete de cake pop sau frigarui. Coace-le 10-12 minute la 180°C. Lasa-le sa se raceasca – sunt perfecte pentru pachet!

2. Cake pops cu branza dulce si fructe

Ingrediente:

  • 200 g branza dulce (de vaci)

  • 1 ou

  • 3 linguri gris

  • 1 lingurita miere

  • Fructe mici tocate (zmeura, afine, capsuni)

Mod de preparare:
Amesteca branza cu oul, grisul si mierea. Adauga fructele si formeaza bilute mici. Coace-le in cuptor 15 minute sau prajeste-le usor in tigaie antiaderenta. Le poti servi simple sau cu un pic de iaurt alaturi.

3. Cake pops cu morcov si mar – varianta „carrot cake”

Ingrediente:

  • 1 morcov ras fin

  • 1 mar ras

  • 2 oua

  • 3 linguri faina (sau faina de migdale)

  • 1 lingura ulei

  • Scortisoara si nucsoara, dupa gust

Mod de preparare:
Amesteca toate ingredientele, formeaza bilute si coace-le 15 minute la 180°C. Pot fi servite ca atare sau glazurate cu un strat subtire de crema de branza cu miere.

4. Cake pops energizante cu fulgi de ovaz si curmale (fara coacere)

Ingrediente:

  • 1 cana fulgi de ovaz

  • 1/2 cana curmale hidratate (sau smochine)

  • 1 lingura unt de migdale / arahide

  • Cacao sau pudra de roscove

  • Optional: seminte de chia, nuci tocate

Mod de preparare:
Toate ingredientele se mixeaza intr-un robot de bucatarie pana devin o pasta. Modeleaza bilute, pune-le pe bete si lasa-le la frigider 1 ora. Le poti da prin cocos sau seminte pentru extra savoare.

Sfaturi utile pentru parinti:

  • Implica-l pe copil! Lasa-l sa formeze bilutele sau sa le decoreze. Devine mai interesat sa manance ce a pregatit el.

  • Fa-le din timp: Majoritatea cake pops-urilor se pastreaza 3-4 zile in frigider, deci le poti pregati in weekend pentru toata saptamana.

  • Alege variante cat mai sanatoase: Evita glazurile prea dulci sau ciocolata cu mult zahar. Poti folosi iaurt grecesc, miere sau crema de branza light pentru decor.

  • Perfecte pentru pachet: Infasurate individual sau puse intr-o cutiuta, aceste gustari sunt usor de transportat si nu se sfarama in ghiozdan.

Cake pops-urile nu sunt doar deserturi simpatice, pot deveni o alegere inspirata pentru gustari sanatoase si distractive. Sunt usor de adaptat la preferintele copilului tau, iar diminetile devin mai vesele cand micul dejun arata ca o petrecere in miniatura.

Daca vrei sa transformi rutina de scoala intr-una mai gustoasa si mai vesela, incearca aceste retete si bucura-te de zambetul sincer al copilului tau inca de la prima ora!

 

Foto: Freepik.com

Taguri Retete mic dejun copii

Articole recomandate

Citeste si despre